donderdag 31 maart 2016

Winnaars Baby Innovation Awards 2016

De Innovation Awards zijn de Oscars van de babybranche. Ze worden jaarlijks uitgereikt op de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

Baby Innovation Awards 2016
De verkiezing
De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad Babywereld en consumentenplatform Babystuf in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en fabulous mama&family.

In november heeft de vakjury van experts en redacties de meest innovatieve babyproducten genomineerd. De uitslag van de vakjury, online stemmers en bezoekers van de ‘fabulous mama&family’ Jurydag bepaalden samen de zeven winnaars.

Trends
De organisatie van de verkiezing spot in haar trendpresentatie voorafgaand aan de uitreiking van de awards een aantal trends. Een opvallende trend is dat de babyproducten steeds compacter worden. Handig om mee te nemen en passend in elke denkbare woonomgeving.

Winnaars 2016
De Baby Innovation Award telt dit jaar zeven winnaars, verdeeld over verschillende categorieën. Nieuw in 2016 is de Green Award voor het meest duurzame product.

Mobility Award: Autostoel Cloud Q Plus, Cybex
Cloud Q Plus verandert in een handomdraai van autostoel naar reiswieg. Dankzij het unieke ontwerp, de hoofdsteun heeft maar liefst elf verschillende standen, groeit de stoel met het kindje mee.

Travel & Safety Award: GoodBaby Pockit
De GoodBaby Pockit is de meest compacte buggy ter wereld. Vouw de buggy op en hij past met zijn 30x18x35 centimeter met gemak in een tas of handbagagevak van het vliegtuig.

Care Award: Squidsoap handzeep, Sparks Ltd.
Het kan soms even duren om kinderen te leren goed hun handen te wassen. Squidsoap biedt uitkomst; de zeeppomp laat een inktstip achter op de hand. Aan de kinderen om de stip eraf te wassen.

Feeding Award: Munchkin Latch zuigfles, Meuble+
Deze zuigfles met unieke speen imiteert de borst als geen ander. De speen rekt op en beweegt flexibel naar alle kanten. En net als de borst laat de speen melk door zodra de baby druk zet en zuigt. Met anti-koliekventiel tegen krampjes.

Furniture & Decoration Award: Hangloose Baby boxkleed en hangmat
Een boxkleed en hangmat in één. Dat is Hangloose Baby. Het product, ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders, is eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de box. En door het origami stikpatroon liggen baby’s relaxt in een comfortabele en ergonomische positie.

Toys & Gifts Award: Doomoo spooky, Delta Diffusion
Doomoo spooky is zowel een zachte knuffel als nachtlampje. Het licht blijft tien minuten aan, om het kindje in slaap te helpen vallen. Begint het te huilen? Dan geeft Spooky opnieuw zacht licht.

Green Award - Bioplastic speelgoed, The Bioproducts Company
Bioplastic speelgoed is veilig om te proeven, voelen en ontdekken. Het product is gemaakt van plantaardig materiaal en bevat geen schadelijke stoffen voor baby’s.Negenmaandenbeurs
De Negenmaandenbeurs 2016 is gehouden van 24-28 februari in de RAI Amsterdam. De nominaties waren te zien op het Baby Innovatieplein. De vakjury, online stemmers en bezoekers van de ‘fabulous mama&family’ Jurydag hebben samen per categorie een winnaar van de Baby Innovation Award bepaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten