zondag 25 februari 2018

Winnaars Baby Innovation Awards 2018

Kim Lian- van der Meij heeft op de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam de Baby Innovation Awards 2018 uitgereikt aan de winnaars in de verschillende categorieën.

Winnaars Baby Innovation Awards 2018

Professionals en consumenten bepalen jaarlijks in deze verkiezingen welke producten in Nederland het meest innovatief zijn.


In een feestelijke Oscar-style kregen de 7 winnaars afgelopen week op de Negenmaandenbeurs de awards uitgereikt in 7 verschillende categorieën. De winnaars 2018 zijn:

Consumer Award én Green Award: Bambyo Baby Organic Star [Stoqk International]
Luiers, vochtige doekjes en verzorgingsproducten gemaakt van 100% biologische grondstoffen. Er wordt op duurzame manier geproduceerd. De luiers zijn voor 70% biologisch afbreekbaar, de billendoekjes zelfs voor 100%. De vulling van de luiers bestaat uit bamboevezels, deze zijn zacht voor de huid, hebben een antibacteriële en antischimmelwerking en een uitstekende vochtopname. Alle Bambyo producten zijn internationaal gecertificeerd, proefdiervrij getest en zonder kinderarbeid tot stand gekomen.

"Voorheen werden groene producten gewaardeerd, maar bereikten maar moeizaam de mainstream markt. Dat tij lijkt nu definitief gekeerd"
- Carola Siksma, organisator Baby Innovation Awards

Mobility Award: Maxi Cosi AxissFix Air [Dorel]
De eerste autostoel ter wereld met geïntegreerde airbags. Deze zorgen voor essentiële bescherming van het hoofdje en nekje van het kind. I-Size veiligheid in combinatie met 360° rotatie maakt deze peuter-autostoel superveilig en handig. De AxissFix Air wordt geleverd met Isofix voor een gemakkelijke en veilige installatie in de auto. Geschikt voor achterwaarts reizen tot 87 cm (circa 2 jaar) en voorwaarts vervoer tot 105 cm (circa 4 jaar).

Travel & Safety Award: Onni Care [Mykko]
Onni Care is een babyfoon met camera en unieke Child Development Tracker. Daarmee kunnen de groei en ontwikkelingen van het kind worden bijgehouden en met anderen worden gedeeld, zoals familie en kraamzorg. Uniek is ook het onbeperkt aantal aan te sluiten monitoren en de Europese encrypted veilige livestream-verbinding naar alle devices, waar ook ter wereld, waardoor deze zeer moeilijk te hacken is. De babyfoon werkt via iOS of Android besturingssysteem en via elke browser. Installeren gaat eenvoudig via een gratis app.

Lees hier meer informatie over de verkiezingen in een eerder blog

Care Award: Tuby Badcape [Invented4Kids]
Iedere jonge ouder herkent het gehannes met een badcape na het badderen van de baby. Om de baby uit bad te halen en meteen warm in te wikkelen kom je handen tekort. In samenwerking met TU Delft-studente Karen Ratering ontwikkelde Invented4Kids een badcape met een met siliconen verzwaarde flap die je over de schouder hangt. Je wordt nu zelf niet nat en je hebt beide handen vrij om de baby na het bad snel en eenvoudig in te wikkelen. Gemaakt van zachte, biologische katoen.

Feeding Award: Haakaa borstkolf [Je Suis Baby]
De enige kolf op de markt waarbij er zonder elektriciteit én zonder handmatig pompen borstvoeding afgekolfd kan worden. Een keer vacuüm zuigen volstaat, daarna doet de pomp zelf zijn werk. Gemaakt uit één stuk siliconen, dus gemakkelijk te reinigen en past in elke handtas. Deze kolf is ook een stuk prijsvriendelijker dan andere, duurdere handkolven. 100% milieuvriendelijk en veilig voor moeder en kind

Furniture & Decoration Award: Evolu ONE.80° [Childhome]
Niets zo lastig als het verplaatsen van een stoel met een baby . Bovendien is het gevaarlijk. Daarom introduceert Childhome de laatste nieuwe Evolu ONE.80 met een 180°-draaifunctie. Deze draaifunctie maakt het mogelijk om een kindje eten te geven in drie verschillende posities zonder de volledige stoel te verplaatsen. Door aan het hendeltje te trekken, kan het kindje gemakkelijk in de volgende positie geklikt worden. De stoel kan 90° met de klok meedraaien en 90° tegen de klok in terwijl het kindje aan tafel zit.

Toys & Gifts Award: Trybike Steel 2-in-1 loopfiets [Co & Co]
Trybike steel is de eerste metalen loopfiets die kan worden uitgebreid met een derde wiel. Het derde wiel kun je op verschillende lengtes en hoogtes monteren via de control disk. Met de driewieler kan het kind loop- en rijvaardigheden ontwikkelen. Voor de balans op twee wielen haal je het derde wiel eraf. Met de unieke voetensteun leren ze nog beter balanceren. Het derde wiel in combinatie met de voetensteun en het metalen, in lengte en hoogte verstelbare frame, zijn uniek.

Negenmaandenbeurs 2018
Nieuwsgierig naar de producten? Ze zijn van 21 tot en met 25 februari – samen met alle andere genomineerde producten – te zien op het Baby Innovatieplein van de Negenmaandenbeurs in de RAI Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten