zaterdag 3 februari 2018

Bugaboo verkocht

Het van oorsprong Nederlandse kinderwagenmerk Bugaboo is verkocht en vervolgt groei met nieuwe investeerder Bain Capital Private Equity.

Bugaboo verkocht aan Bain Capital Private Equity

De internationale investeerder Bain Capital, met een indrukwekkend portfolio, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Bugaboo. Met deze nieuwe eigenaar van het iconische mobiliteitsmerk gaat Bugaboo een nieuwe fase in haar groeistrategie betreden.

Wereldmerk Bugaboo
Bugaboo is uitgeroeid tot een wereldmerk dat miljoenen mensen helpt om comfortabel en in stijl de wereld te ontdekken en er op uit te gaan. Het bekende mobiliteitsmerk ontwerpt producten (kinderwagens en koffersystemen) die het leven onderweg makkelijker maken. Bugaboo staat het meest bekend om het transformeren van de kinderwagenmarkt met de lancering van haar iconische kinderwagen in 1999. In 2016 volgde de introductie van een nieuw mobiliteitsconcept voor bagage. Deze week is er een nieuwe generatie kinderwagens geïntroduceerd onder de naam Bugaboo Fox.

Nieuwe groeifase
"Bain Capital heeft al een lange samenwerking met de oprichters van Bugaboo bij het ondersteunen van internationale groei voor unieke consumentenmerken", zegt Nigel Walder. De managing director van Bain Capital vervolgt: "Wij kijken ernaar uit om met het management samen te werken aan de volgende groeifase van dit uit Nederland afkomstige iconische en internationaal erkende merk".

Lees ook mijn eerder verschenen blog: Bugaboo te koop

Madeleen Klaasen, lid van het managementteam van Bugaboo: "Onze twee oprichters en aandeelhouders hebben het bedrijf bijna 20 jaar gesteund. In deze periode zijn wij van pionier, die een nieuw segment premium kinderwagens creëerde, uitgegroeid tot een wereldwijd platform met een breed productaanbod. Deze stap markeert een nieuw tijdperk in onze rijke geschiedenis en we kijken uit naar de nieuwe fase met een sterke partner. Bain Capital Private Equity heeft haar vertrouwen uitgesproken in onze lange termijn groeistrategie, cultuur en mensen. Bain Capital brengt ons waardevolle ervaring om onze groeiplannen te ondersteunen".

Managementteam Bugaboo
Bain Capital Private Equity heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Bugaboo. Het huidige managementteam blijft leiding geven aan het in Amsterdam gevestigde Bugaboo. Max Barenbrug zal in zijn rol als Chief Design Officer verbonden blijven aan het bedrijf. De overname is, zoals gebruikelijk, onderhevig aan toetsing en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten en advies van de ondernemingsraad, zo is te lezen in het door Bugaboo verspreide persbericht.

1 opmerking:

  1. Tja, en dan staat ineens bijna de helft van het personeel op straat! Afgelopen maandag zijn veel mensen, ja hele afdelingen, de deur uitgestuurd.

    BeantwoordenVerwijderen