03 december 2021

Stokke neemt Babyzen over

In een persbericht van 3 december aan de retailers in Nederland wordt aangekondigd dat Stokke het wereldberoemde kinderwagenmerk Babyzen overneemt. Stokke is vooral bekend door de Stokke Tripp Trapp kinderstoel en Babyzen van de iconische lichtgewicht buggy YOYO.

Stokke Babyzen

Stokke, het toonaangevende Noorse bedrijf van premiumproducten voor kinderen dat
vooral bekend staat vanwege haar iconische Tripp Trapp®-stoel, heeft de overname van het merk Babyzen, de producent van de premium YOYO alles-in-één lichtgewicht kinderwagen aangekondigd.

Overname Babyzen door Stokke


De nieuwe ontwikkeling ondersteunt Stokke's visie om marktleider te worden door middel van innovatie en overnames. Dit is gefundeerd op de recordresultaten van de afgelopen 18 maanden en is de derde acquisitie voor Stokke in 2021.

De overname versterkt Stokke's positie als toonaangevend bedrijf in premium kinderproducten; beide partijen zullen immers gebruikmakend van hun gezamenlijke expertise en naamsbekendheid voortbouwen aan deze sterke merken over de hele wereld.

De ambitie van Stokke


Jacob Kragh, CEO, Stokke, zegt: “De combinatie van Stokke en Babyzen toont onze ambitie om onze wereldwijde positie te versterken. Onze strategie draait om het leveren van een premium consumentenervaring, of dat nu via ons eigen product is of door bedrijven over te nemen die complementaire producten aanbieden.

De Stokke-productfamilie houdt vast aan haar kernwaarden duurzaamheid, design én de ontwikkeling van kinderen wat overeenkomt met de verwachtingen van consumenten ongeacht leeftijdsgroepen- en internationale grenzen.’’

Babyzen staat bekend om haar zeer innovatieve, functionele en zeer esthetische producten, met name de YOYO alles-in-één lichtgewicht kinderwagen, die een essentieel onderdeel van het reizend- en stedelijk leven is geworden voor ouders over de hele wereld. Naast een gemeenschappelijke passie voor innovatie en duurzame productie, vinden zowel Stokke als Babyzen het belangrijk om kinderen te helpen groeien en ontwikkelen. Dit is de kern waar alle activiteiten op gestoeld zijn.

Het wereldwijde distributienetwerk van Stokke zal Babyzen naar nieuwe markten en consumenten brengen. Nu de krachten van de twee merken gebundeld zullen worden in het voordeel van beide partijen.

Koopovereenkomst


Beide bedrijven hebben de koopovereenkomst getekend en verwachten dat de transactie voor het einde van het jaar wordt afgerond.

Over Stokke


Stokke AS werd in 1932 opgericht in Ålesund, aan de westkust van Noorwegen, en begon als producent van busstoelen en meubels voor volwassenen. Het eerste product voor kinderen werd gelanceerd in 1972 - de iconische Tripp Trapp®-stoel ontworpen door Peter Opsvik - en zal in 2022 zijn 50e verjaardag vieren. De stoel is gemaakt in Europa en er zijn wereldwijd meer dan 13 miljoen stoelen verkocht.

De Stokke-productfamilie houdt vast aan haar kernwaarden duurzaamheid, design én de ontwikkeling van kinderen en is erop gericht kinderen de beste start in het leven te bieden. Stokke zet zich in om kinderen aan te moedigen om zelfredzaam en zelfverzekerd te kunnen leven.

In juni 2021 nam Stokke het Duitse babydragerbedrijf Limas én Mukako over, een Italiaans merk dat multifunctionele speeltafels voor kinderen maakt.

Over Babyzen


Babyzen , opgericht in 2009 in Frankrijk, werd geboren uit de ambitie om een kinderwagen te maken die het ouderschap zou vergemakkelijken. Het idee kwam op bij mede-oprichter en CEO Julien Chaudeurge, die samen met zijn vader, Jean-Michel,  een beroemde productontwerper in de babyproductenindustrie en oprichter van BABYZEN, de Zen-kinderwagen creëerde die is ontworpen om te voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van gezinnen in steden.

In 2012 bracht Babyzen de YOYO uit, de eerste evolutionaire ultracompacte kinderwagen die ook voorziet in de behoeften van ouders die veel onderweg zijn. Door vanaf het begin voortdurend verder te innoveren met dit uitgangspunt, biedt Babyzen ook een collectie accessoires, waaronder de YOYO connect, waarmee de YOYO2 met een enkele klik in een dubbele kinderwagen verandert, en zelfs ski's die op de voorwielen van de kinderwagen worden vastgeklikt zodat de wagen gemakkelijk en veilig door de sneeuw kan glijden. Babyzen distribueert momenteel hun producten in 90 landen op vijf continenten en presenteert haar producten in meer dan 2.900 verkooppunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten