08 september 2022

PMG neemt Mutsy over

Het Nederlandse kinderwagenmerk Mutsy komt terug op de markt. Het in 1937 opgerichte bedrijf is overgenomen door de Utrechtse mobiliteitsspecialist Popal Mobility Group (PMG). 

Overname Mutsy kinderwagens

Mutsy is geliefd om haar iconische modellen met Z-vormig frame, slimme wielen en solide constructie. PMG heeft aangekondigd om aanvullend op de bestaande collectie met een aantal nieuwe modellen te komen.


Mutsy kinderwagens


De kinderwagens van Mutsy zijn herkenbaar aan het Z-vormig frame en staan bekend om hun duurzaamheid, de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en eigentijdse modellen. Het bedrijf, dat haar activiteiten ongeveer een jaar geleden staakte, is nu overgenomen door de Popal Mobility Group (PMG). “Wij kenden Mutsy als een solide bedrijf met een prachtige collectie. We waren dan ook verbaasd toen we hoorden dat het bedrijf haar activiteiten had gestaakt”, aldus Aryan Popal, co-founder van PMG.

Veel overeenkomsten met Mutsy


“Wij zijn bijna een kwart eeuw actief op de mobiliteitsmarkt. Dat is begonnen met een eerste eigen fiets, maar ons bedrijf heeft in de loop der tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt, zowel op het gebied van productontwikkeling, distributie, sales en aftersales.” Volgens Popal, die PMG leidt samen met zijn broer Daniël, is de overname van Mutsy daarom een logische stap: “Mutsy maakt een geweldig product. Er zijn zeer veel overeenkomsten met onze huidige product- en merkportfolio en we denken dat we van Mutsy met onze kennis en ervaring een groot succes kunnen maken. In Nederland, en wellicht daarbuiten.”

Overname door PMG


De activiteiten van Mutsy worden vooralsnog niet geïntegreerd in de bedrijfsvoering van PMG. Aryan Popal: “Wij zijn nu bezig met het samenstellen van een dedicated team. Want ondanks de overeenkomsten met onze andere activiteiten, is de markt voor kinderwagens zeer specifiek.” PMG heeft daarom ook afspraken gemaakt met de producenten waar Mutsy al jaren mee samenwerkt: 

Mutsy toekomstbestendig maken


“Mutsy is geliefd om haar solide producten, slimme details, prachtige accessoires en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We zijn dan ook heel blij dat we met dezelfde partijen kunnen werken waarmee Mutsy al jaren werkt. We zijn bovendien bezig met de ontwikkeling van een aantal nieuwe modellen om het merk zo toekomstbestendig te maken.”

Kind und Jugend beurs in Keulen


Mutsy is van 8 t/m 10 september aanstaande aanwezig op Kind + Jugend, de toonaangevende internationale vakbeurs voor hoogwaardige baby- en peuterproducten in het Duitse Keulen. “We zien ernaar uit om kennis te maken met de voormalige en potentiële nieuwe verkooppunten van Mutsy. Wij hebben ambitieuze plannen met het merk, en zien ernaar uit om die samen met de dealers te verwezenlijken”, aldus Aryan Popal.

Lees ook: Mutsy kinderwagens terug van weggeweest

Over Mutsy

Het Nederlandse kinderwagenmerk Mutsy is opgericht in 1937 en staat bekend om haar solide kinderwagens met Z-vormig frame. Bekende modellen zijn de Mutsy Icon, de Mutsy Neo, Mutsy Spider en de Mutsy I2. Naast kinderwagens produceert het bedrijf verschillende accessoires, waaronder het bekende Mutsy meerijdplankje. 

Mutsy is medio 2021 in de problemen gekomen waarna de bedrijfsvoering is stilgelegd. Een jaar later komt Mutsy terug op de markt met nieuwe eigenaren, maar met de vertrouwde kwaliteit, bekende en straks ook nieuwe modellen.

Over Popal Mobility Group

Popal Mobility Group (PMG) is sinds 1998 in de rijwielbranche actief. Het bedrijf, dat wordt geleid door de broers Aryan en Daniël Popal, heeft circa 150 mensen in dienst. PMG heeft kantoren in Nederland, Zuid-Europa en Azië, een distributiecentrum van 38.000 m2 in Drunen (Noord-Brabant) en een dealernetwerk met ruim 1.500 winkels in Europa. Het bedrijf heeft de merken Popal, Cangoo, Keewee, Supersuper, BSP en Bird Bike in haar portefeuille en produceert jaarlijks zo’n 200.000 fietsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten