maandag 15 augustus 2016

Het nieuwe Guapa bouwt samen aan succes

Samen denken, bouwen en groeien. Dat is kort samengevat waar Guapa voor staat. De e-commerce specialist uit Leek heeft zélf in 2016 heel wat gedacht, gebouwd en gegroeid!

Magento Enterprise e-commerce solutions

Ik ken de oprichter van, toen nog Guapa Media uit Groningen, Mathijs Kok al een jaartje of 8 denk ik en heb de fantastische ontwikkelingen van deze sympathieke en professionele club Magento developers van het begin af aan en van dichtbij meegemaakt. Diverse succesvolle internationale webshops hebben wij samen gebouwd en ook nu maak ik weer deel uit van kennisuitwisseling met betrekking tot de shops die ik beheer om die naar een hoger plan te brengen. Guapa heeft in 2016 een aantal grote slagen gemaakt en om maar meteen met de deur in huis te vallen:

• Fusie van Guapa Media uit Groningen met 360 E-commerce uit Drachten
• Verhuizing van Groningen naar Leek
• Nieuw Logo en nieuwe Website
• Magento Enterprise als fundament

Fusie van 2 e-commerce bedrijven tot één krachtig Guapa
Begin dit jaar is Guapa media gefuseerd met het in Drachten gevestigde 360 E-commerce. Uit deze fusie is Guapa B.V. ontstaan. De krachten zijn gebundeld en de nieuwe visie is vorm gegeven. Guapa gelooft in de kracht van een hechte samenwerking, daarom is iedere klant onderdeel van het team. Samen met de klanten en partners werkt Guapa aan de strategie, technische realisatie en optimalisatie van Magento webshops. De communicatielijnen zijn kort doordat je als klant samenwerkt met een vast team van professionals. Door de persoonlijke aanpak, ruime Magento ervaring als Magento Gold partner en door open te staan voor feedback, zijn ze in staat om verwachtingen te overtreffen. Mathijs kan het zelf veel beter vertellen en daarom is deze bedrijfsvideo gemaakt.Guapa is de Magento Enterprise Solution Specialist in de Benelux die de 2de en 3de Magento Enterprise 2.X mogen gaan releasen, Niet zomaar iets, een enorme prestatie in een niche markt. Met Magento Enterprise kun je veel bereiken als je de tools, producten en support op de juiste wijze inzet en die voor je laat werken.

Verhuizing van Groningen naar Leek
In een sober maar functioneel pand in Groningen is de groei ingezet. Ik kwam daar regelmatig om de strategie voor onze shops te bespreken en met de developers om de tafel te zitten over de uitwerking. Nu doen we dat via de scrum methode waarbij het beste uit de teams wordt gehaald. We maken functionele en technische designs en werken dit uit in een gedegen set user stories (functionaliteiten en wensen). Na de fusie is er besloten te verhuizen naar een schitterend pand aan de A7 in Leek.

Nieuw Logo en nieuwe Website
Bij een fusie, verhuizing en een nieuwe strategie hoort natuurlijk een nieuwe huisstijl met een nieuw logo. Mede dankzij Okkinga communicatie uit Bolsward is een krachtig nieuw logo ontstaan. Met het nieuwe logo wil Guapa laten zien dat ze een gedegen en innovatieve organisatie zijn met focus! Wat mij betreft is dat geslaagd en komt in het logo subtiel tot uiting. Inmiddels is de gloednieuwe website ook online gegaan waar je kennis kunt maken met het Guapa.

Logo Guapa E-commerce“Het nieuwe logo past ons als een handschoen"

Mathijs Kok over het logo: "Het heeft de uitstraling en de feeling van onze nieuwe organisatie. Het ontwerp past bij onze beoogde doelen. Guapa is trots op het nieuwe logo en kan hiermee verder kijken naar de toekomst!”Magento Enterprise als fundament
Na de fusie van Guapa Media met 360 E-commerce is de nieuwe visie en strategie bepaald. Guapa gelooft zo sterk in de kracht van Magento Enterprise dat zij al hun pijlers hierop hebben gezet. Guapa is Magento Enterprise Solution specialist met gecertificeerde developers. De kennis die zij in huis hebben is perfect toepasbaar voor klanten in retail (zoals wij met BabyPlanet met als doel omnichannel retailer te zijn), pure online players en B2B. Guapa werkt samen met de beste partners op het gebied van PSP, maar ook E-mailmarketing, Mobile, Apps, Hosting, Chat en andere functionaliteiten zodat alleen de beste shops tot stand komen.

Ik vind het prachtig om met deze club te werken en met mij nog vele andere grote klanten die zij inmiddels in hun portfolio hebben die al de nodige successen hebben geboekt. Wil je alles weten op het gebied van e-commerce en zoek je één van de beste spelers, bouw dan samen met Guapa aan succes!

Wil je informatie over het ontwikkelen van Magento shops en nagaan of jouw wensen binnen Magento kunnen worden vervuld (zeer waarschijnlijk worden deze overtroffen), heb je een "dat-kan-veel-beter-webshop" of wil je een samenwerking aangaan met Guapa laat dan een reactie achter of stuur mij een mail want ik help je graag verder. Als je Guapa wilt volgen via social media dan kan dat via hun Facebook pagina, Twitter, YouTube Kanaal en via LinkedIn. Zoek je een job in e-commerce bekijk dan hier de vacatures bij Guapa.

Adres: Guapa B.V. - De Hoogte 3 - 9351 VN - Leek (aan de A7 op het bedrijventerrein Leeksterveld)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten