02 augustus 2016

Welke accessoires voor je kinderwagen (100 Tips)

Om de juiste accessoires voor je kinderwagen te kiezen kun je je afvragen hoe en wanneer je de kinderwagen gaat gebruiken.

Wat ga je doen met de kinderwagen

Wat ben je van plan? Op vakantie, boodschappen doen, op reis of ga je eropuit in de hitte, zon of juist in de kou, regen en wind? Kies voor een accessoire-pakket dat bij jou plannen past.

Standaard accessoires kinderwagen

Tot de standaard accessoires behoren de voetenzak, de adapter voor het plaatsen van een maxi-cosi autostoeltje groep-0 (babyautostoel) en de regenhoes. Daarnaast kun je ook denken aan: een parasol of zonnescherm, een verzorgingstas, een klamboe (hor, muggengaas) tegen insecten, een meerijdplankje, boodschappenmand (meestal standaard bij de wagen), een extra zomerbekleding, een reistas ter bescherming van de wagen tijdens transport of op reis én wat fabrikanten zoal verder hebben bedacht. 

Gebruik regenhoes

Let er bij de regenhoes op dat je er bij een combi-kinderwagen twee nodig hebt, één voor de reiswieg en één voor het zitje.

De pasvorm is anders en let op of de regenhoes goed aansluit en voldoende ventilatie heeft. Rij je na een plensbui ergens naar binnen haal dan altijd de regenhoes van de wagen af en zet de kap open voor voldoende zuurstof. 

Welke kinderwagen accessoires liever niet

Je hebt de keuze uit originele accessoires of universele accessoires. Af te raden zijn alle accessoires die niet voor de kinderwagen, wandelwagen of buggy zijn bedoeld maar wel op de markt zijn, zoals: tassenhaken, opbergzakken en andere extra's die ten koste gaan van de stabiliteit en dus de veiligheid van de kinderwagen. Voorkom hoe dan ook dat je wagen kan omvallen!

⬅ Vorige tip     Volgende tip ➡

Waar je op kunt letten

  • Overwegingen bij het kiezen van kinderwagenaccessoires: gebruik en weersomstandigheden
  • Standaard accessoires: voetenzak, adapter voor maxi-cosi autostoeltje, regenhoes
  • Overweeg extra accessoires zoals parasol, verzorgingstas, klamboe, meerijdplankje, boodschappenmand, zomerbekleding, reistas
  • Let op de benodigde regenhoezen voor de reiswieg en het zitje, pasvorm en ventilatie
  • Verwijder regenhoes na regen voor voldoende ventilatie
  • Vermijd accessoires die niet bedoeld zijn voor de kinderwagen en de stabiliteit in gevaar kunnen brengen, zoals tassenhaken en opbergzakken. Veiligheid is essentieel.

Keuzehulp


Ben je van plan een kinderwagen te kopen? Bekijk de keuzehulp met 100 Tips en Vragen.

Bekijk het overzicht met 100 Tips en Vragen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten