zaterdag 8 oktober 2016

Beste Kind und Jugend beurs ooit

De Kind und Jugend beurs in Keulen 2016 is de beste editie sinds het bestaan van de internationale vakbeurs voor professionals in de baby- en kinderwereld.

Kind und Jugend Beurs Keulen

Er zijn nieuwe records gebroken qua bezoekersaantallen en het aantal deelnemers tijdens de laatste editie van de Kind und Jugend vakbeurs, gehouden van 15 - 18 september. Voor het eerst zijn er meer dan 22.000 bezoekers geteld en waren er meer dan 1200 deelnemers vanuit de hele wereld. De Kind und Jugend beurs bewijst hiermee nog eens de leidende internationale beurs te zijn in mijn vakgebied. Naast de meer dan 100.000 m2 aan beursoppervlak was de beurs internationaler dan ooit. In het uitgegeven persbericht zegt Katherina Hamma (Chief Operating Office van de Koelnmesse) dat de continue groei van internationale bezoekers en deelnemers de beurs onderstreept als het het belangrijkste internationale zakelijke platform in de branche.

Opvallend is de toename van Nederlandse bezoekers met wel 14%, naast het Verenigd Koninkrijk met 15% en Italië met 7%. De toename van niet-Europese landen komt voornamelijk uit Noord Amerika met 10% en Zuid Amerika met wel 20%. De totale groei van het aantal deelnemers is 8%.

"De beste editie van de Kind und Jugend beurs ooit"
  - Koelnmesse GmbH

De ontwikkeling die ik de beurs zie doormaken is dat het niet meer een traditionele beurs is waar alleen producten worden gepresenteerd maar dat er aandacht aan alle fases van de product lifecycle wordt besteed, dat wil zeggen van eerste idee tot producten die klaar zijn voor de markt. Prototypes, jonge designers, productontwikkelaars en innovaties manifesteren zich nu net zo makkelijk op de beurs wat ik erg aantrekkelijk vind. De organisatie creëert hier omheen de Kids Design Awards, de Consumer Awards en de Innovation Awards die een uitstekende communicatiekracht hebben om de beurs en de ondernemers internationaal in beeld te brengen.

Tot volgend jaar op de Kind und Jugend beurs 2017. Waar en wanneer:
Datum: 14-17 September 2017
Plaats: Koelnmesse GmbH, Messeplatz 1, 50679 Keulen, Duitsland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten