maandag 17 juli 2017

Synergie in e-business

Om in de e-business tot de top te behoren en te blijven is een uitdaging op zich. Zowel Guapa E-commerce als concept7, beide uit Groningen, behoren tot die top. Ieder op hun eigen speelveld. Samengaan brengt synergie en een nog betere propositie voor de klant.

Guapa E-commerce Groningen-Leek-Amsterdam-Eindhoven-Zwolle

Vandaag is bekend gemaakt dat de aandeelhouders van E-commerce specialist Guapa het bekende designbureau Concept7 hebben overgenomen. Twee bedrijven uit de top 5 van de Emerce 100, die hun handen ineen slaan om elkaar te versterken. Hoe mooi is dat voor de klant?

Toonaangevend
De verwachting van Guapa is dat de slagkracht door de samenwerking wordt vergroot. In de e-commerce markt hebben beide hun eigen identiteit. Concept7 is toonaangevend op het gebied van human-centered digital design. Zeg maar: Design Thinkers. Bij Guapa zijn het Magento 2 Commerce specialisten. Volgens CEO mathijs Kok van Guapa kan nu ook de specialistische kennis van Concept7 aangeboden worden binnen e-commerce.

Concept7 Design Thinkers Groningen-Leek-Amsterdam-Eindhoven-Zwolle

Voor Concept7 biedt de samenwerking de mogelijkheid om waarde toe te voegen aan de voor hun bekende branche. Marc Groothelm, directeur van Concept7, zegt dat ze dat doen door enerzijds hun kennis en ervaring slim te automatiseren en anderzijds door met Guapa nieuwe en innovatieve producten en diensten te ontwikkelen die door de beide bedrijven vermarkt kunnen worden.

Naast een nauwe samenwerking vanuit Leek, blijven zowel Guapa als Concept7 met een eigen propositie en identiteit, bestaande markten onveranderd bedienen.

Grote en middelgrote bedrijven
Beide bedrijven werken op verschillende plekken in het spectrum aan online oplossingen voor grote, middelgrote en internationaal opererende bedrijven en zien kansen in het combineren van elkaars expertise. Gezamenlijk zijn er 36 mensen in dienst.

"De juiste kennis vanaf het eerste moment commercieel inzetbaar"
- Mathijs Kok, CEO Guapa E-commerce

Aandeelhouders
Naar eigen zeggen stonden Gosse Kooi en Mathijs Kok, de aandeelhouders van Guapa, voor een keuze om een designteam op te bouwen, of een gerenomeerd bedrijf met de juiste specialisaties over te nemen. Mathijs Kok zegt hierover: “Met de overname van Concept7 is de juiste kennis vanaf het eerste moment commercieel inzetbaar. Het bouwen van een eigen team kost meer tijd. De 18 jaar ervaring én naamsbekendheid van Concept7, zien wij dan ook als een belangrijke aanjager voor een vliegende start van onze samenwerking.”

Adres en contact
Vanaf 1 september 2017 zijn Guapa en Concept7 beide gevestigd op het hoofdkantoor aan De Hoogte 3, 9351 VN in Leek.Wil je in contact komen met één van deze bedrijven, laat het mij dan weten via: janarend@eaglecommerce.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten