10 juli 2023

BabyPlanet bestaat 70 jaar!

Al 70 jaar staat BabyPlanet voor deskundig advies en kwalitatieve babyartikelen.

BabyPlanet bestaat 70 jaar! Op deze foto: Sietze Klaver, Odette Klaver, Jan Klaver, Kirsten Klaver en Lotte Klaver.

BabyPlanet, de toonaangevende Nederlandse winkelketen gespecialiseerd in babyartikelen en alles wat te maken heeft met zwangerschap, babyverzorging en kinderbenodigdheden, viert dit jaar haar 70ste verjaardag. Opgericht in 1953 door de 'heit en mem' van de broers Sietze Klaver en Jan Klaver, heeft dit familiebedrijf zich ontwikkeld tot een vertrouwde winkelbestemming voor ouders die hoogwaardige babyproducten en deskundig advies zoeken.

Uitgebreid assortiment en klantenservice

BabyPlanet staat bekend om haar uitgebreide assortiment aan producten voor baby's en jonge kinderen. Van kinderwagens en autostoelen tot babykleding, speelgoed, verzorgingsproducten en meubels voor de kinderkamer - alles wat ouders nodig hebben, is te vinden in de winkels van BabyPlanet. Het personeel wordt zorgvuldig getraind om ouders te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor hun kinderen, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke behoeften en budget. Een prettige en behulpzame winkelervaring staat hoog in het vaandel bij BabyPlanet.

Evenementen en workshops ter ondersteuning van ouderschap

BabyPlanet gaat verder dan alleen het aanbieden van producten. Ze organiseren regelmatig evenementen en workshops om ouders te informeren en te ondersteunen bij het ouderschap. Van informatiebijeenkomsten over babyverzorging, voeding en veiligheid tot leuke activiteiten voor kinderen. BabyPlanet zorgt ervoor dat ouders alle benodigde kennis en ondersteuning krijgen.

Het 70-jarig jubileum: Een terugblik op veranderingen

Het 70-jarig jubileum van BabyPlanet wordt groots gevierd. Het hele jaar door kunnen bezoekers een 'trip down memory lane' ervaren in de winkel in Drachten en op de social media kanalen van BabyPlanet, zoals Facebook en Instagram. De winkel in Drachten heeft een speciale fotowand waarop foto's van de afgelopen 70 jaar van het familiebedrijf te zien zijn. Hierdoor krijgen ouders en bezoekers een uniek inzicht in de veranderingen in de babywereld gedurende deze periode.

Van kleinschalige winkel tot grote winkels en webshop

Het begon allemaal in 1953 toen Hielke en Boukje Klaver babywinkel 'Klaver's Speciaalzaak' openden op de Stationsweg in Drachten. Destijds was de winkel maar 100m² groot en bood het drie merken kinderwagens aan: Koelstra, Riemersma en Mutsaerts. Nu, na 70 jaar, heeft het familiebedrijf zich uitgebreid tot vijf grote babywinkels met een oppervlakte tot 3.000m² en een complete webshop voor Nederland en België. Het assortiment kinderwagens alleen al is enorm gegroeid, met talloze merken, soorten en kleuren om uit te kiezen.

Lees ook: BabyPlanet Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd

Derde generatie betreedt het toneel

In de jaren '50 woonden Hielke en Boukje met hun gezin boven de winkel op de Stationsweg. Hun zonen Sietze en Jan Klaver, de huidige eigenaren, groeiden hier op en hielpen hun ouders waar ze konden in de babywinkel. In 1987 namen de drie zonen het stokje over van hun ouders, waarbij broer Bert Klaver inmiddels is gestopt. Onder de naam 'Klaver, baby's beste begin' runden de broers het bedrijf, totdat in 2000 de naam 'BabyPlanet' op de winkelgevels verscheen. Tegenwoordig is ook de derde generatie actief in het familiebedrijf. Lotte, de dochter van Sietze, en Kirsten, de dochter van Jan, zijn niet alleen nichtjes en collega's, maar ook beste vriendinnen. Door de combinatie van de jarenlange ervaring van de broers en de nieuwe inzichten van de dochters, heeft het bedrijf een solide strategie ontwikkeld om (aanstaande) ouders te begeleiden en hen zorgeloos te laten genieten van de zwangerschap en babytijd.

Bezoek 1 van de 5 BabyPlanet winkels en vier het jubileum mee

Gedurende het hele jaar kunnen ouders en andere geïnteresseerden het jubileum van BabyPlanet vieren in een van de BabyPlanet winkels. Kom gerust langs voor een kop koffie of thee en zie met eigen ogen hoe de babywereld in de afgelopen 70 jaar is veranderd. In de winkel in Drachten vind je een fotomuur met vele foto's die teruggaan in de tijd, waardoor een nostalgische sfeer ontstaat.

BabyPlanet: Al 70 jaar een vertrouwd adres voor ouders die hoogwaardige babyproducten en deskundig advies zoeken. Bezoek een van de winkels en vier samen het 70-jarig jubileum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten