maandag 30 mei 2011

GEZOND :: GA NAAR BUITEN


Wandelen met kinderwagen of buggy
Buitenlucht maakt gezond! Slapen, eten, bewegen. Daar haalt je baby energie uit. Haal er nog meer uit voor je baby én voor jou. Pak de buggy of kinderwagen wat vaker en ga naar buiten!

Wel of geen bewolking; buiten is er zonlicht. En zonlicht bevat een bron van vitamine D, daar krijgt je baby sterke botten van. Vooral in de wintertijd is het belangrijk de reserves op peil te houden en regelmatig naar buiten te gaan.

De frisse buitenlucht zorgt voor energie en een verhoogde weerstand. Zo laten kinderdagverblijven in Scandinavië veel baby’s buiten slapen. Ook in Nederlandse crèches kom je steeds vaker buitenbedjes tegen. Baby’s verbeteren tijdens het slapen hun weerstand en nemen tegelijkertijd vitamine D op. Trouwens, voor jou is een wandeling in de buitenlucht minstens zo gezond. Om precies dezelfde redenen.

Leren doe je buiten
Buiten zijn prikkelt ook de zintuigen van je baby. Hij maakt kennis met kleuren, bewegingen, geluiden en geuren. Je kunt zijn vingertjes laten voelen aan een boomblaadje. In de driedimensionale buitenwereld ontwikkelt je baby zich optimaal. Vooral wanneer hij leert lopen, krijgen oriëntatievermogen, ruimtelijk inzicht en motoriek volop de aandacht. Laat je kind dus lekker vaak buiten spelen. En doe zelf ook mee!

1 opmerking:

  1. Nóg een voordeel van het buiten zijn: baby's en kinderen gaan er beter van slapen. Pasgeboren baby's hebben het verschil tussen dag en nacht sneller door als je veel met ze buiten bent, met name in de ochtenduren. Het activeert het interne klokje, als het ware.
    Marieke van www.slaapbabyslaap.nl

    BeantwoordenVerwijderen