maandag 23 mei 2016

Huisshow Colijn IT in Goes

Afgelopen week de huisshow van Colijn IT B.V. in Goes bezocht om kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen en de mensen achter de schermen.

Colijn IT Goes

Colijn is opgericht in 1981 en is inmiddels met meer dan 8000 gebruikers de marktleidende IT leverancier in de Benelux van softwareoplossingen en winkelautomatisering voor de meubelbranche, tuinmeubelenbranche, baby- en kinderbranche en slapen branche met het hoofdkantoor in Goes. Na de ontwikkeling van het software pakket Uni-Living heeft Colijn door middel van overnames Combiflex, Edishopper en Qina toegevoegd aan het productenprogramma.

Met de kennis en ervaring vanuit deze pakketten heeft Colijn inmiddels het nieuwe pakket iOne geïntroduceerd waarbij hun visie op de meubelbranche (en aanverwante branches) voor de komende jaren is verwerkt. iOne helpt de klant kopen en voegt beleving toe aan het koopproces van de consument. Hiermee breekt Colijn met traditionele ERP-systemen en is het winkelautomatisering pakket klaar voor, wat zij noemen, de nieuwe consument.

Op het programma van de huisshow 4 presentaties met de volgende onderwerpen

• De meerwaarde van iOne voor uw bedrijf
• iOne 2.4 voor bestaande iOne gebruikers
• Webshop en 3D
• Security en Cloud Solutions

Van de 4 presentaties, die helder werden gegeven met behulp van audiovisuele middelen, heb ik kennis genomen maar mijn speciale interesse ging uit naar de ontwikkelingen in webshops en 3D. In deze presentatie is uitleg gegeven aan de volledige integratie van een webshop met het ERP pakket zodat je vanuit één database een omnichannel strategie kunt uitrollen. Door middel van een in lagen opgebouwd systeem kun je complexe samenstellingen van producten visualiseren tot en met een 3-dimensionale weergave. Vanuit het systeem en met behulp van een 'product configurator' bouw je een complete configuratie op die vervolgens van order tot en met levering in het systeem kan worden verwerkt met alle benodigde informatie momenten voor zowel de retailer als de consument.

Met deze vorm van 'Single Source Retailing' komt alle informatie vanuit één bron. De ideale situatie is natuurlijk wanneer je vanuit een koppeling van de EDI-catalogus van de leverancier de koppeling maakt met het ERP-pakket zodat je een onderhoudsvrije webshop hebt. De voordelen zijn:

• Kosten- en tijdsbesparing
• Synchronisatie product- en voorraadinformatie
• Groot assortiment online
• Geen dubbel werk
• Gecentraliseerde data altijd up-to-date
• Minder foutgevoelig
• Meer beleving

Met iOne levert Colijn deze oplossing die eventueel in modules fasegewijs uitgerold kan worden en gecombineerd kan worden met het bestaande Uni-Living softwarepakket. Een voorbeeld van een succevol bedrijf is Kees Smit Tuinmeubelen. Het bedrijf won onlangs de thuiswinkel award XS 2016. Colijn heeft de webshop creatie verzorgd en diverse webkoppelingen met het ERP pakket Uni-Living iOne geleverd.

Omdat Colijn werkt met Magento als webshop platform was het voor mij een nuttige en aangename dag in een prettige sfeer. Al heb ik deze dag niemand het woord conversie horen zeggen gaven de persoonlijke gesprekken tijdens de huisshow net die extra helderheid over de beperkingen en mogelijkheden. Terwijl ik op het Informatieplein van Colijn kijk naar een 3D-printer, die live een vaasje voor op de vensterbank uitprint, configureert mijn collega nog even een nieuwe bank op een groot touch-screen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten