maandag 30 oktober 2017

Bugaboo te koop

Bugaboo, het Nederlandse designbedrijf dat mobiliteitsproducten ontwikkelt, is gestart om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar.
 

Bugaboo

Na een rumoerige periode waar de oprichters en aandeelhouders Max Barenbrug en zijn zwager Eduard Zanen met elkaar in de clinch lagen over de toekomst, hebben ze gekozen om een proces op te starten op zoek naar een nieuwe eigenaar voor dit iconische wereldmerk uit Amsterdam.

Bugaboo kinderwagens en koffers
Bugaboo is uitgegroeid tot een wereldmerk (doorbraak m.b.v. televisieserie Sex and the City) dat miljoenen mensen helpt om comfortabel en in stijl de wereld te ontdekken en erop uit te gaan. Bugaboo ontwerpt producten die het leven onderweg gemakkelijker maken en staat het meest bekend om het transformeren van de kinderwagenmarkt met de lancering van haar iconische kinderwagen in 1999. In 2016 lanceerde het bedrijf een nieuw mobiliteitsconcept, de Bugaboo Boxer, een koffersysteem dat mensen opnieuw het plezier van reizen helpt te ontdekken.

Groei
Voortbouwend op haar succes heeft Bugaboo de ambitie haar business verder uit te breiden en groei te stimuleren. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf belangrijke investeringen gedaan om een stevige basis te creƫren voor versnelde groei in de toekomst.

Bugaboo te koop
De twee oprichters (Max Barenbrug heeft met zijn eerste schetsen nog bij mij aan tafel gezeten) c.q. aandeelhouders hebben het bedrijf bijna twintig jaar gesteund en nu is het moment voor een nieuwe eigenaar voor Bugaboo. Zij hebben de Rabobank aangewezen het verkoopproces te leiden, in samenwerking met het management van Bugaboo. In het proces zal Bugaboo rekening houden met de belangen van al haar stakeholders en zoeken naar de beste optie om de lange termijn groeistrategie, de identiteit en cultuur van het bedrijf te ondersteunen. Bugaboo verwacht in de loop van Q4 een verdere update over het proces te kunnen geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten