05 juli 2016

Kinderwagen lenen, huren, leasen of krijgen (100 Tips)

Een alternatief voor het kopen van een kinderwagen is lenen, huren, leasen of krijgen.

Kinderwagen lenen

Lenen komt regelmatig voor. Het is natuurlijk prachtig als je een kinderwagen kunt lenen en helemaal als die ook nog een beetje aan je wensen voldoet.

Het is aan te raden om de gebruiksaanwijzing erbij te vragen en de wagen helemaal langs te lopen alsof je een tweedehands kinderwagen van marktplaats koopt. Hiermee voorkom je veiligheidsproblemen, gevaarlijke situaties en teleurstellingen.

Een kinderwagen moet 100% functioneren en veilig zijn. Bij lenen kun je ook denken aan tijdelijk gebruik van kinderwagens die beschikbaar gesteld worden bij openbare gebouwen, vakantieparken, (pret)parken, vliegvelden of hotels.

Kinderwagen huren

Het aanbod voor het huren van een kinderwagen wordt steeds groter. Het is zeker het uitzoeken waard omdat dit een duurzame oplossing kan bieden. De aankoopbedragen voor een nieuwe kinderwagen kunnen fors oplopen terwijl je met huren een maandbedrag betaald.

Het huuraanbod is meestal (nog) niet erg groot ten opzichte van het totale aanbod aan kinderwagens dus je bent iets beperkter in je keuze.

Voor een gehuurde kinderwagen geldt ook dat de kinderwagen veilig moet zijn en er een gebruiksaanwijzing bij moet zitten. Een gehuurde kinderwagen kan namelijk al gebruikt zijn geweest door een eerdere huurder. Vraag dat altijd goed na bij het verhuurbedrijf.

Kinderwagen leasen

Het aanbod van kinderwagen-lease groeit gestaag. Er zijn inmiddels bedrijven waar je een kinderwagen kunt leasen. Dit is een flexibele manier om aan de wisselende behoeftes van vervoer van je kind te kunnen voldoen. Het verschilt per bedrijf wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

Kinderwagen krijgen

Wat ook vaak voorkomt is dat je een gebruikte kinderwagen krijgt van bijvoorbeeld je ouders of van een familielid, vriend of kennis. Let dan vooral op of de kinderwagen technisch goed is.

Materialen kunnen verouderen of kapot zijn. Houd er rekening mee dat de veiligheidseisen rondom deze producten door de jaren heen behoorlijk aangescherpt zijn.

De kans is groot dat een oudere gebruikte kinderwagen niet meer door de strenge veiligheidstesten van vandaag komt. Een risico om rekening mee te houden en niet aan te bevelen als je niet zeker bent van je zaak. Denk bijvoorbeeld aan de werking van het remmechanisme, het inklapmechanisme, de bevestiging van de wielen en de materiaalkeuze.

⬅ Vorige tip     Volgende tip ➡

Waar je op kunt letten

  • Alternatieven voor kinderwagenkopen: lenen, huren, leasen, krijgen.
  • Leen een kinderwagen, maar vraag om gebruiksaanwijzing en inspecteer op veiligheid.
  • Huren is duurzaam, maar beperkter in keuze; eis veiligheid en de gebruiksaanwijzing.
  • Leasen biedt flexibiliteit, voorwaarden variëren per bedrijf.
  • Bij een geschonken kinderwagen controleer op veiligheid, want oude modellen voldoen mogelijk niet meer.

Keuzehulp


Ben je van plan een kinderwagen te kopen? Bekijk de keuzehulp met 100 Tips en Vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten