dinsdag 19 oktober 2010

PRENATAL :: BELEVING EN INSPIRATIE

Langs de A1, ter hoogte van Amersfoort, is de bouw van Prénatal Hearts gestart. In dit nieuwe complex creëert Prénatal een unieke ontmoetingsplek vol beleving en inspiratie voor iedereen die bij nieuw en opgroeiend leven betrokken is.

Prénatal Hearts Amersfoort

Met een flagshipstore, multifunctioneel auditorium, ruimtes voor workshops, body&mind-sessies en een eigentijds café, speelt Prénatal Hearts in op de huidige behoeften rond de geboorte van een kind. Ook het hoofdkantoor van het babymerk verhuist naar deze nieuwe locatie. Prénatal Hearts wordt naar verwachting begin 2012 geopend.

Voor Petra Steenvoorden-Brussen, CEO Prénatal Nederland, is Prénatal Hearts zowel een belangrijke als logische stap in de ontwikkeling van het bedrijf: "Mensen komen niet alleen bij Prénatal om iets te kopen. Ze hebben ook behoefte aan advies, aandacht en inspiratie. Het krijgen van een kindje heeft tenslotte een enorme impact op je leven. Onze klanten willen ook hun belevenissen kunnen delen, zowel rechtstreeks als digitaal. Al hun wensen en onze ambities komen samen in Prénatal Hearts. Het is veel meer dan een winkel, het is een inspirerende ontmoetingsplek, een uniek dagje uit voor iedereen die iets te maken heeft met nieuw en jong leven."

Winkel, werk- en ontmoetingsplek
Prénatal Hearts zal een oppervlakte gaan beslaan van ruim 15.000 vierkante meter, verdeeld over vijf verdiepingen. In Prénatal Hearts kun je terecht voor advies over o.a. voeding, verzorging en gezondheid. Verschillende partners zullen hun intrek nemen in het pand om advies te geven rondom deze en andere relevante onderwerpen.

Bij het ontwerp van Prénatal Hearts hebben de zorg voor natuur en milieu ook een rol gespeeld. Zo is er onder andere een Warmte-Koude Opslag (WKO) die zorgt voor hergebruik van energie.

Beschrijving ontwerp belevingscentrum (zie afbeelding)
Onder een enorme transparante glazen overkapping die op het eerste gezicht aan een kas doet denken zien we 4 houten huizen met diverse verdiepingen, met nog een vijfde huis buiten de kas. Zij rijzen op uit een wal van aarde langs de A1. Met hun simpele vorm, puur en eenvoudig zouden ze door een kinderhand getekend kunnen zijn. Ze staan voor een warm welkom en een veilig thuis.

In de parkeergarage van het lichte pand staat een waterbron die het nieuwe leven symboliseert. Als je vanuit die plek omhoog kijkt vang je een glimp op van het hele gebouw, tot de sterrenhemel aan toe. Helemaal boven kun je op de wensenzolder even lekker wegdromen over het wonder van het prille leven.

Prénatal en Koelstra zijn al partners vanaf de oprichting van Prénatal.

(Bron: www.prenatal.nl)

1 opmerking:

  1. Schitterend concept! Locatie ook nog eens midden in Nederland dus voor een ieder 'dichtbij'. De bereikbaarheid via de A1 is natuurlijk een punt, maar als de beleving en de inspiratie maar groot genoeg zijn dan ga je gewoon een bezoek brengen. Prenatal succes en wij kunnen niet wachten dat het zover is!

    BeantwoordenVerwijderen