zondag 2 december 2012

Kinderwagen niet alleen hip maar vooral functioneel

Binque Daily Beste uit de Test ConsumentenbondEen kinderwagen aanschaffen; waar moet je op letten? Onze bevindingen en die van de Consumentenbond op een rijtje aan de hand van de nieuwe Binque Daily die als "Beste uit de Test" is gekomen...

Bij het kiezen van een kinderwagen moet je er wel rekening mee houden dat je de kinderwagen intensief gaat gebruiken. Hierbij speelt de functionaliteit van de kinderwagen een belangrijke rol. Je wilt er toch zeker van zijn dat je na 4 jaar nog steeds blij bent met de aanschaf van je kinderwagen?

Waar moet je bij functionaliteit vooral op letten?
-       Gebruiksgemak
-       In- en uitklapgemak
-       Gemak van besturen en rijden
-       Ruimte voor boodschappen

De Binque Daily onder de loep!

De Koelstra Binque Daily kinderwagen voldoet aan de EN1888 veiligheidsnorm en is door ons uitgebreid getest. Daarnaast heeft de Consumentenbond een onafhankelijke test uitgevoerd. De Consumentenbond kijkt o.a. naar veiligheid, besturen en rijden, gebruik in openbaar vervoer en het in- en uitklapgemak. Naast het testoordeel wordt er ook een richtprijs van het product bepaald. Op basis hiervan wordt de prijs/kwaliteitverhouding berekend. Duur hoeft dus niet meteen beter te betekenen.

De Koelstra Binque Daily kinderwagen scoort ‘overall’ een mooie 8,2 en verdiend hierdoor het predicaat: Beste uit de Test! Hieronder zullen we een aantal belangrijke aspecten behandelen….


Gebruiksgemak 8,3

Pas geboren baby’s hebben een goede ondersteuning van hun rug nodig. Die kunnen ze alleen krijgen wanneer ze helemaal plat liggen. Dit maakt de Koelstra Binque Daily dan ook uniek. Zo kan de rugleuning van de Koelstra Binque Daily wandelwagen eenvoudig van zit- naar een volledige lig/slaappositie gebracht worden. Hierdoor kan je de wandelwagen al vanaf de geboorte gebruiken. Je hoeft de reiswieg niet mee te nemen als dat even niet uit komt. Je kindje ligt lekker beschermd in de wandelwagen en in combinatie met de 5-Puntsveiligheidsgordel ligt je kindje er super veilig bij.

De bijbehorende Banana reiswieg is het lekkerste bedje voor je baby en biedt optimale bescherming. De reiswieg is royaal van formaat en hierdoor heeft je kindje alle ruimte om zit te ontwikkelen. Met het handige draagsysteem kun je de reiswieg eenvoudig op het frame van de kinderwagen bevestigen. En demonteren van de reiswieg? Net zo makkelijk. Het centrale adaptersysteem zorgt voor een eenvoudige bevestiging van de reiswieg, zitting en de adapters voor de Maxi-Cosi en/of miBasket.

Naast de reiswieg en het instellen van de rugleuning van de wandelwagen is het opbergen in de auto en het verwijderen van de wielen een belangrijk aspect op het gebied van gebruiksgemak.

Voor het opbergen in de auto scoort de Koelstra kinderwagen een 10,0. De Koelstra kinderwagen is een high performance lichtgewicht frame, in twee handelingen in te klappen en door middel van een speciale vergrendeling vast te zetten, klaar voor transport. Hierdoor til je de wagen gemakkelijk de auto in en is het niet nodig om de wielen te verwijderen.

Bus tram vliegtuig metro

De Binque Daily neem je makkelijk mee in het openbaar vervoer. Omdat de kinderwagen zo licht, sterk en wendbaar is blijf je lekker mobiel.

Gemak van besturen en rijden 8,5
Het duwcomfort is uiteraard ook een belangrijk onderdeel van de functionaliteit van je kinderwagen. Je bent tenslotte vaak op pad met je kleine. Dan wel voor de dagelijkse boodschappen, een lekkere boswandeling of een dagje weg.

Door de twee vergrendelbare zwenkwielen aan de voorzijde van de Binque Daily manoeuvreer je snel en eenvoudig door de smalste winkelpaden en straten. De kinderwagen is met één hand te bedienen, stuurt licht en is erg wendbaar. Met de automatische vergrendeling zijn de zwenkwielen vast te zetten voor bijvoorbeeld een heerlijke boswandeling of strandwandeling.

In- en uitklap gemak 9,1
Op dit onderdeel scoort de Koelstra kinderwagen hoge ogen. Voor het inklappen van de kinderwagen zijn maar twee handelingen nodig, namelijk: het ontgrendelen van het frame en het daadwerkelijk in klappen van de wagen. Dat is alles! De veiligheidsvergrendeling zorgt er voor dat de kinderwagen niet zomaar tijdens het rijden in kan klappen. Een ander bijkomend voordeel is het in- en uitklappen van de kinderwagen in combinatie met de zitting (op dit systeem hebben wij een patent). Je hoeft de zitting niet eerst te demonteren alvorens je de kinderwagen wilt inklappen.

De wagen is snel en klein inklapbaar en past zelfs in een Fiat 500!

Ruimte voor boodschappen 8,1

De Binque Daily is een soort van ‘dubbeldekker’. Naast de grote boodschappenmand onder de kinderwagen, beschikt de Binque Daily 5PACK over een miBasket. miBasket is een stevige, lichtgewicht boodschappenmand met een inhoud van 30L. Allemaal extra opbergruimte op een verantwoorde en veilige manier. Met de adapter van de Maxi-Cosi plaats je miBasket snel en gemakkelijk op het frame van de Binque Daily.

Ben je fan van een 3-wieler? Kijk dan snel naar de Koelstra Mambo Daily kinderwagen! Een kinderwagen met dezelfde mogelijkheden en gemakken, alleen verschillend qua frame.

Het aanschaffen van een kinderwagen gaat verder dan alleen het uiterlijk!  Een Koelstra kinderwagen staat voor hipheid, duurzaamheid, eenvoud en functionaliteit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten