woensdag 6 april 2016

Hoe was de Negenmaandenbeurs 2016

De 31e editie van de Negenmaandenbeurs is gehouden van 24-28 februari en is volgens de organisatie positief afgesloten. De beurs trok rond de 200 deelnemers en ruim 55.000 bezoekers.
  

Negenmaandenbeurs 2016
Tijdens deze editie konden zwangere vrouwen en jonge ouders zich te goed doen aan het aanbod van ruim 200 exposanten en een gevarieerd programma zien met Mama Masterclasses, creatieve workshops en optredens op het podium. Aanstaande moeder Liza Sips opende de beurs op ludieke wijze met 15 dreumesen die als eerste bij een enorme luiertaart aan probeerde te komen.
Baby Innovatie Plein
Het vernieuwde Baby Innovatie Plein kende verschillende delen waarbij op het belangrijkste deel de grootste innovaties uit de branche te bewonderen waren. Ook werden daar op de eerste dag van de beurs de winnaars van de Baby Innovation Awards uitgereikt. Één van de winnaars waren de vaders van het boxkleed en hangmat in één, de Hangloose.

Op het Baby Innovatie Plein werd ook een keur aan Mama (en papa) Masterclasses gegeven. Van de auteurs van Easy Peasy (gezonde en verantwoorde voeding voor kleintjes) tot een uitleg hoe je een draagdoek kunt knopen en het herkennen van babygeluiden.

Puur Baby Plaza
Het Puur Baby Plaza was een levendig centrum met workshops, informatie en duurzame producten over gezonde en bewuste levensstijl voor je kind en jezelf. Een gezonde levensstijl blijft belangrijk voor werkende moeders, dat bleek uit de populariteit van het plein tijdens de beurs. Het Puur Baby Plaza trapte af met een nieuw initiatief; de GoodBabyFood campagne. Iedereen die meewerkt aan deze campagne wil ouders inspireren bij het vinden van goede en betrouwbare informatie als het gaat om eerlijk en voedzaam eten tijdens je zwangerschap en daarna.
Papadag
Het percentage (aanstaande) vaders ligt ieder jaar rond de 5%. Voldoende reden om voor deze bezoekers een speciaal programma op te zetten. De papa’s kregen dit jaar opnieuw extra aandacht en werden helemaal in de watten gelegd op de papadag. Schrijver Michael Dokter deed een test met de aanstaande vaders op de beurs en de heren van de Papaklas gaven een sessie om vaders klaar te stomen voor het ouderschap.

De beursgids van de Negenmaandenbeurs 2016


Baby Innovation Award 
Vlak na de opening van de Negenmaandenbeurs vond de spannende uitreiking van de Baby Innovation Awards plaats. In totaal waren er acht categorieën: Mobility, Travel & Safety, Care, Feeding, Furniture & Decorations, Toys & Gifts, de nieuwe Green Award én de Fabulous Mama Consumer Award. De beoordeling van de producten ging aan de hand van drie rondes. Eerst werden de nieuwe producten beoordeeld door een vakjury, daarna konden consumenten stemmen op de nominaties én er was een jurydag. Tijdens de jurydag beslisten moeders welke producten iets kunnen toevoegen aan het moederschap en het meest handig en gebruiksvriendelijk zijn. Uiteindelijk is er voor de volgende producten een award in uitgereikt:
Mobility - Autostoel Cloud Q Plus, Cybex 
Cloud Q Plus verandert in een handomdraai van autostoel naar reiswieg. Dankzij het unieke ontwerp, de hoofdsteun heeft maar liefst elf verschillende standen, groeit de stoel met het kindje mee.
Travel & Safety - GoodBaby Pockit 
De GoodBaby Pockit is de meest compacte buggy ter wereld. Vouw de buggy op en hij past met zijn 30x18x35 centimeter met gemak in een tas of handbagagevak van het vliegtuig.
Care - Squidsoap handzeep, Sparks Ltd. 
Het kan soms even duren om kinderen te leren goed hun handen te wassen. Squidsoap biedt uitkomst; de zeeppomp laat een inktstip achter op de hand. Aan de kinderen om de stip eraf te wassen.
Feeding - Munchkin Latch zuigfles, Meuble+ 
Deze zuigfles met unieke speen imiteert de borst als geen ander. De speen rekt op en beweegt flexibel naar alle kanten. En net als de borst laat de speen melk door zodra de baby druk zet en zuigt. Met anti-koliekventiel tegen krampjes.
Furniture & Decoration - Hangloose boxkleed en hangmat 
Een boxkleed en hangmat ineen. Dat is Hangloose. Het product, ontwikkeld door vijf Nederlandse vaders, is eenvoudig te bevestigen aan de bovenkant van de box. En door het origami stikpatroon liggen baby’s relaxt in een comfortabele en ergonomische positie.
Toys & Gifts -Doomoo spooky, Delta Diffusion
Doomoo spooky is zowel een zachte knuffel als nachtlampje. Het licht blijft tien minuten aan, om het kindje in slaap te helpen vallen. Begint het te huilen? Dan geeft Spooky opnieuw zacht licht.
Nieuw: Green Award - Bioplastic speelgoed, The Bioproducts Company
Bioplastic speelgoed is veilig om te proeven, voelen en ontdekken. Het product is gemaakt van plantaardig materiaal en bevat geen schadelijke stoffen voor baby’s.

Wat vinden de bezoekers van de Negenmaandenbeurs (video)


Wat vindt LittleWonderWorld van de Negenmaandenbeurs (vlog)

De eerstvolgende editie van de Negenmaandenbeurs wordt gehouden van 22-26 februari 2017 in de RAI in Amsterdam. De NMB is het grootste evenement op het gebied van zwanger zijn, baby’s en jonge ouders.

Lees ook: Winnaars Baby Innovation Awards

Geen opmerkingen:

Een reactie posten