vrijdag 15 december 2017

Baby Innovation Award 2018

Ieder jaar organiseert het vakblad Babywereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs de Baby Innovation Awards. Een award voor de meest innovatieve babyproducten.

Baby Innovation Awards 2018

Jaarlijks worden er in Nederland tientallen nieuwe baby- en peuterproducten geïntroduceerd. Alleen de meest originele, bijzondere en veilige producten maken kans op een Baby Innovation Award. Opvallend voor de inzendingen van 2018 zijn de vele technische snufjes bij de producten zoals een autostoel met geïntegreerde airbags, een melding op je telefoon zodra iemand zijn kindje vergeet in de auto, een apparaatje met de hartslag van de ouder om de hechting te bevorderen en een babyfoon waarmee je ook de ontwikkeling van je kind kan bijhouden.

Een deskundige vakjury nomineert 26 producten ingedeeld in 7 verschillende categorieën. De nieuwste producten worden beoordeeld op innovatie, gebruiksvriendelijkheid design en veiligheid. Uit alle inzendingen wordt vervolgens een selectie gemaakt en worden de gekozen producten genomineerd voor een Baby Innovation Award. De nominaties bevinden zich in de categorieën: mobility, travel & safety, feeding, care, furniture & decoration, toys & gifts en green.

Lees hier mijn blog over de winnaars van 2017
Lees hier mijn blog over de winnaars van 2018

Voor merken die uitblinken op het gebied van duurzaamheid of materiaalkeuze is er een speciale Green Award. Opvallend is de grote hoeveelheid groene inzendingen, zoals een cadeauset met verzorgingsproducten die zo zuiver zijn dat je ze zou kunnen eten, vitamine K en D op biologische basis, een volledig duurzame luier- en verzorgingslijn en superzachte knuffels van organisch katoen met een 100% lamswollen vulling.

Stemmen op de genomineerde babyproducten Baby Innovation Award 2018

Nadat de vakjury de eerste selectie heeft gemaakt kan iedereen in Nederland vanaf nu online stemmen op het volgens jou meest innovatieve babyproduct. Moeders hebben natuurlijk het laatste woord en zo ook op de Mama Jurydag: half januari beoordelen zij de genomineerde producten live. De stemmen van de vakjury, online stemmers en de mama’s van de laatste jurydag bepalen samen wie de zeven winnaars worden. Op de eerste dag van de Negenmaandenbeurs, die plaatsvindt van 21 tot en met 25 februari in de RAI Amsterdam, worden de winnaars bekendgemaakt. Alle genomineerde producten zijn te zien in de Baby Innovatie Straat op de Negenmaandenbeurs 2018.
___________________
De vakjury van de Baby Innovation Award 2018 bestaat uit vertegenwoordigers van: TNO, VeiligheidNL, Consumentenbond, een ontwerpbureau, PR- en media-specialisten en een retail-deskundige.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten