zaterdag 29 mei 2010

BAD WALDSEE :: BABYWALZ HOOFDKANTOOR

Van de week in Bad Waldsee (Baden-Württemberg Duitsland) geweest. Een mooi plaatsje midden in de natuur met ongeveer 20.000 inwoners.

Hoofdkantoor Baby-Walz

Als je er vanaf Frankfurt naar toe rijdt, dan zie je urenlang alleen maar glooiend landschap met veel bos. Prachtig natuurlijk. Bad Waldsee is een vakantiegebied en kuuroord. Je ziet er ook veel wandelaars (nordic walkers) te herkennen aan 2 flitsende hypermoderne wandelstokken en fietsers die de omgeving verkennen. Het valt op dat de traditionele huizen in het centrum er stuk voor stuk mooi uitzien en zeer goed onderhouden zijn. Echt zoals in de Bad Waldsee promotiefolder. Eenmaal aangekomen ontkom je niet aan het industriegebied, waar het hoofdkantoor van Babywalz is gevestigd.

Tegenover de fabrikant van Hymer. Ja Hymer, bekend van de campers. Zeg maar caravans met een bestelbus eronder. Er is zelfs een terrein waar de fanatieke wereldburgers hun woonhuis op wielen kunnen plaatsen, vlakbij waar hun trots ooit is gebouwd. Ze komen overal vandaan om hier tijd door te brengen met andere campers. Je ziet dat ook vaak met motorrijders, die zoeken dan de winkels op waar je nog mooiere exemplaren kunt bewonderen en daar dan met elkaar over kunt praten.

Bij het thuishonk van Hymer kun je je verlekkeren aan de nog mooiere modellen die in een grote showroom op hun nieuwe baasje staan te wachten. Misschien is het leuk om met zo'n camper de wereld door te trekken met je kids. Je kunt die campers namelijk ook huren. Ik heb dat zelf ooit eens gedaan in Frankrijk tijdens een wijn chateau-tour in de Gironde (Frankrijk) maar dan zonder kids. Je hebt dan veel comfort en luxe bij de hand en de buggy of kinderwagen kan wel makkelijk mee in de camper.

Het hoofdkantoor van Babywalz is aan de andere kant van de straat gevestigd. Niet alleen kantoren maar ook de gehele distributie voor zowel postorder, e-commerce als voor de ongeveer 90 Babywalz filialen is hier gevestigd. En een flagshipfiliaal natuurlijk. Behoorlijk groot allemaal, maar niet raar als je bedenkt dat ze in meerdere landen actief zijn. In Duitsland en Oostenrijk. In Zwitserland, maar daar heten de filialen van Babywalz Nuggihuus, en ook in Nederland en Belgie, maar dan alleen online.

Het distributiedepot is volledig geautomatiseerd en die hal is zeker 40 meter hoog, waar automatisch ieder pakketje wordt opgezocht voor de nieuwe eigenaar. Babywalz heeft zijn oorsprong in postorderen dus ja, de stap naar e-commerce was niet heel groot. Babywalz is een soort Wehkamp in Babyland.

Naast hun eigen website begeeft Babywalz zich op verschillende internetplatforms waar zij hun onwaarschijnlijk grote assortiment presenteren. Zogenaamde affiliate-sites voor de internetfreaks onder ons. Zo ook via Eltern, het baby en zwangeren magazine van Duitsland. Eltern is in de papieren versie verkrijgbaar maar ook in de online versie. Bepaalde producten die hier te bestellen zijn worden door Babywalz geleverd. Andere platforms zijn Karstadt, Neckermann en Amazon. Actieve club daar in Bad Waldsee. Overigens dat "See" van Bad Waldsee stelt niet zoveel voor kwa formaat, de Bodensee is veel groter en vlakbij. De Bodensee is het grensgebied tussen Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar dit terzijde.

Babywalz is actief in Nederland en Belgie met een Nederlandstalige versie van de onlineshop en een nieuwsbrief waarop je je kan inschrijven, zodat je geen enkele aanbieding meer mist. Wel een beetje heel erg duits overigens, en dan bedoel ik het design van de website en de nieuwsbrief, de kleuren en de opbouw. Het assortiment is ook een tikkeltje te veel op de Duitse consument gericht. Niet het aller hipste, maar de webshop is verder wel goed en duidelijk ingericht. Ok, Babywalz dus. Een goed georganiseerde club als je het aan mij vraagt.

(Foto: iPhone Jan Arend)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten