zondag 23 mei 2010

HANDBAGAGE :: WAT ZEGT KLM

Dit demofilmpje kwam ik tegen op de site van Idealize. Zij publiceren dat industrieel designers Andrea Hanzl, Claudia Baer, Lisa Grabner en Andrea Seitner een kinderwagen hebben gecreëerd, die gebruikers kunnen opvouwen tot trolly-koffer. "Zo kunnen vaders en moeders zo hun kinderwagen meenemen als handbagage", aldus Idealize.Heel bijzonder dit concept, het is mij alleen niet duidelijk of dit product het daglicht al heeft gezien. Ik ben wel benieuwd. Wellicht is het nu in de ontwikkelingsfase. Voor het vliegende publiek met kids is het altijd weer de vraag, waar laat ik al die bagage.

Eens even kijken wat de KLM zegt over handbagage voor kinderen tot 2 jaar: "Voor een kind jonger dan 2 jaar waarvoor geen stoel is geboekt, mag u één stuk handbagage meenemen. De maximale afmetingen zijn 55 x 35 x 25 cm (21,5 x 13,5 x 10 inch) en de bagage mag niet zwaarder zijn dan 10 kg. Als er plaats is onder de stoel of in een bagagevak, dan kunt u een kleine, opvouwbare buggy meenemen als handbagage. Anders kunt u de kinderwagen gratis inchecken als ruimbagage". Dit is duidelijke taal. Iedere vliegtuigmaatschappij heeft regels voor het vervoeren van bagage dus het is altijd goed om vooraf bij de maatschappij waarmee je vliegt, deze regels te lezen.

Maar goed, terugkomend op de kofferkinderwagen. Nu is er de klein opvouwbare buggy, ook wel paraplu-buggy genoemd, uitgevonden door een Engelse vliegtuig-engineer die dit voor zijn dochter bedacht. Handig, klein opvouwbaar en licht en dus geschikt voor op reis, niet alleen in het vliegtuig natuurlijk. Een groot succes.

Waarom, omdat de buggy altijd mee op reis kan. In Nederland hangen wij de buggy zelfs aan de fiets, zodat we onze kroost per fiets en per buggy kunnen vervoeren. Misschien is er iemand die mij kan vertellen wat het voordeel cq. nut is van een kofferkinderwagen. In de praktijk zie ik juist vaak de koffers op de kinderwagen staan.

(Video: Idealize)

1 opmerking:

  1. Die kofferkinderwagen ziet er heel handig uit. Wij gaan veel op reis met onze kids en dit lijkt een geweldige oplossing. Nu alleen nog een betaalbaar exemplaartje op de kop tikken :)

    BeantwoordenVerwijderen