19 juli 2023

De Telegraaf 23% efficiënter met WhatsApp en Chatbots

De Telegraaf optimaliseert klantenservice met Spotler Group's Eazy platform.

Spotler en De Telegraaf

De Telegraaf is een succesvolle samenwerking aangegaan met de Spotler Group, een expert in het stroomlijnen van klantcommunicatiekanalen. Met behulp van het Eazy platform van Spotler Group heeft het bedrijf effectieve oplossingen gevonden voor hun klantenservice-uitdagingen. Als resultaat hiervan kunnen klantenservicemedewerkers nu 23% minder vragen beantwoorden en een meer gepersonaliseerde service bieden.

De voordelen van de samenwerking met Spotler Group's Eazy platform

  • Geoptimaliseerde communicatiekanalen: WhatsApp is met succes geïntegreerd als een nieuw communicatiekanaal. Klantenservicemedewerkers kunnen nu alle inkomende WhatsApp-berichten gemakkelijk groeperen in één overzichtelijke inbox, waardoor klantgesprekken eenvoudig kunnen worden gevolgd en geen enkele vraag onbeantwoord blijft.
  • Efficiëntie met chatbot: Met de implementatie van een slimme chatbot worden de meest gestelde vragen automatisch afgehandeld. Voorheen ontving De Telegraaf ongeveer 600 vergelijkbare vragen per maand, maar nu kan de chatbot deze direct herkennen en beantwoorden, waardoor de werkdruk van de medewerkers verlicht wordt en zij zich kunnen richten op complexere vragen.
  • Consistente klantenservice: In een tijd waarin klanten communiceren via diverse digitale kanalen zoals chatfuncties op websites en sociale media, is het uitdagender geworden om alle vragen adequaat af te handelen. Met Eazy heeft De Telegraaf de mogelijkheid gekregen om klanten een consistent en efficiënt serviceniveau te bieden, ongeacht het gebruikte kanaal.
  • Verhoogde klanttevredenheid: Sinds de samenwerking met Eazy merkt De Telegraaf een opmerkelijke daling in het gebruik van formele communicatie zoals e-mail, en een stijging in het gebruik van informelere kanalen, zoals WhatsApp. Dit heeft geleid tot snellere, efficiëntere en meer persoonlijke service, wat heeft bijgedragen aan een aanzienlijke verbetering van de algehele klanttevredenheid.

Dankzij de innovatieve benadering van klantenservice met het Eazy platform van Spotler Group heeft De Telegraaf haar concurrentiepositie versterkt en een toonaangevende positie ingenomen in het bieden van hoogwaardige klantenservice.

Lees ook: Stemadvies met StemChat AI

Spotler Group, opgericht in 2016, heeft geïnvesteerd in het opbouwen en ontwikkelen van een portfolio van toonaangevende digitale marketing- en communicatietechnologieën die de complexiteit van multi-channel marketing, verkoop en klantenservice vereenvoudigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten