07 november 2023

Overname Prenatal door Mutares

Mutares heeft een overeenkomst getekend om de Prénatal-activiteiten in Nederland over te nemen. Inclusief WIJ Special Media.

Overname Prenatal

Mutares SE & Co. KGaA maakt via een persbericht bekend dat het een overeenkomst heeft getekend om de Prénatal winkels en e-commerce activiteiten in Nederland over te nemen van de PRG Retail Group. Het bedrijf gaat een exclusieve licentieovereenkomst aan voor het gebruik en de marketing van Prénatal en haar portfoliomerken in Nederland.

De transactie zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de gebruikelijke mededingingsautoriteiten.

Prenatal toonaangevend

Prénatal (Nederland) is een toonaangevende retailer gespecialiseerd in zwangerschapskleding, baby- en peuterkleding, kinderverzorgingsproducten en consumptiegoederen, evenals speelgoed, met een merkherkenning van bijna 100%.

Prenatal marktleider in Nederland

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Amersfoort en heeft landelijk 38 fysieke verkooppunten in de vorm van boetieks en (mega)winkels. Met circa 570 medewerkers realiseert het bedrijf een omzet van circa EUR 100 mln. Prénatal (Nederland) heeft een leidende positie in zowel e-commerce als stationary retail en verkoopt een verscheidenheid aan producten en merken. Het uitgebreide productassortiment dekt alle behoeften in de leeftijdscategorie van 0 tot 4 jaar in alle seizoenen, inclusief een breed scala aan eigen merken en iconische musthaves van derden.

WIJ Special Media

In Nederland bestaat Prénatal uit Prénatal Moeder en Kind BV (“PMK”) en haar volledige dochteronderneming WIJ Special Media BV (“WSM”). PMK ontwerpt, produceert en verkoopt kleding en consumptiegoederen. WSM verzamelt en verkoopt contactgegevens van aanstaande en jonge gezinnen en is onder meer bekend van 'De Blije Doos'.

Herstructurering Prenatal

Mark Friedrich, CFO van Mutares, licht toe: “Met de overname van Prénatal in Nederland versterken we ons Retail & Food-segment verder. Net als iedere andere retailer in Europa en Nederland kampt ook Prénatal (Nederland) met lastige marktomstandigheden.

Het bedrijf heeft onlangs een herstructureringsprogramma aangekondigd om zijn positie in een concurrerende marktomgeving verder te verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat Prénatal (Nederland) met de steun van het Mutares-team zijn potentieel voor toekomstige groei verder kan realiseren.”

Versterking fundament

Richard Turk, CEO van Prénatal Nederland, voegde hieraan toe: “De afgelopen maanden hebben we ons productassortiment en onze activiteiten herzien en verfijnd om ons aan te passen aan de huidige en toekomstige markt. Hiermee hebben we het fundament van Prénatal Nederland verder versterkt.

Lees ook: 24 banen weg bij Prenatal Amersfoort
Lees ook: Persbericht - Noppies niet Failliet

Dankzij aanzienlijke kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen zijn we nu beter toegerust voor de uitdagende marktomstandigheden van vandaag en morgen en hebben we de basis gelegd voor verdere toekomstige groei. Ik ben erg blij met onze nieuwe eigenaar Mutares, met wie wij onze strategische, commerciële en operationele ambities zeker zullen kunnen verwezenlijken.”

Prenatal is inmiddels de twaalfde overname van Mutares in 2023. Bedrijven in de portfolio van Mutares opereren wereldwijd en zijn onverdeeld in de sectoren: Automotive & Mobility, Engineering & Technology, Goods & Services en Retail & Food.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten