11 augustus 2023

Dutch Tech on Heels vergroot zichtbaarheid vrouwen in Tech

Het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen die werkzaam zijn in tech. Dat is is de missie van het nieuwe online platform Dutch Tech on Heels, dat onlangs is gelanceerd.

Dutch Tech on Heels online platform voor Tech

Het online platform wil een vrouwelijk perspectief in de techwereld brengen en is het geesteskind van Jennifer Delano en Tom van Kuijk. Het tweetal vormt een bijzonder team: Jennifer is een PR-expert die veel met techbedrijven werkt en Tom is een leergierige 16-jarige leerling op een middelbare school.

Vrouwelijk talent in Tech onzichtbaar

"Tech is een totaal door mannen gedomineerd gebied. De getalenteerde vrouwen die al in de industrie werken, zijn gewoon niet zichtbaar. Met Dutch Tech on Heels wilden we een positief informatieplatform creëren dat vrouwen in de techsector in de schijnwerpers zet en meisjes laat zien dat dit een mogelijk carrièrepad is. Het is de eerste Nederlandse techplatform dat er bewust voor kiest om zich op vrouwen te richten”, zegt Jennifer. Uit een analyse van McKinsey blijkt dat vrouwen slechts 22% van alle technische functies in Europese bedrijven vervullen.

Jennifer: "Dutch Tech on Heels zal informatie bevatten over wat er gebeurt in de wereld van tech, relevante evenementen voor de Nederlandse markt, nieuws over carrièremoves en interviews met geweldige voorbeelden van vrouwelijke leiders in de industrie."

Lees ook: Wie is de Topvrouw van het Jaar 2023?
Lees ook: Techgirl Anna vertelt over Cloud Computing

Dutch Tech on Heels ging in juni van start na een evenement op The Hague Tech. Daar besprak een panel van experts hoe vrouwen hun carrière in de techindustrie vooruit kunnen helpen. Jennifer en Tom hopen nu dat ‘techvrouwen’ met het Engelstalige platform gaan samenwerken door hen hun nieuws te sturen en gastcolumns te schrijven.

Over Dutch Tech on Heels

De missie van het online platform Dutch Tech on Heels is om de positieve zichtbaarheid van vrouwen in de techsector op de Nederlandse markt te bevorderen. Dutch Tech on Heels meent dat het vergroten van het aantal vrouwen in technische functies niet alleen een kwestie van gelijke kansen is, maar ook zakelijk zinvol. Studies tonen aan dat diverse teams creatiever, innovatiever en productiever zijn en dat een meer gelijke vertegenwoordiging van vrouwen in IT-functies kan bijdragen aan groei en concurrentievermogen.

Bekijk de website van Dutch Tech On Heels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten