18 augustus 2023

Ruimte voor Start-Up bedrijven op de Kind und Jugend 2023

20 Jonge bedrijven uit 11 landen presenteren innovaties op de Kind und Jugend Messe 2023 in Keulen.

Start-up bedrijven op Kind und Jugend Messe in Keulen

Kind + Jugend staat altijd voor innovatie en vooruitgang in het baby- en peutervak. Om deze ontwikkeling verder te bevorderen, biedt de organisatie van de internationale vakbeurs dit jaar weer 20 ambitieuze bedrijven met creatieve en innovatieve ideeën de mogelijkheid om hun concepten te presenteren in een start-up area.

In dit aparte deel van de beurshallen presenteren de geselecteerde start-ups uit elf landen zich aan het publiek. Het Europese gebied is het sterkst vertegenwoordigd, maar ook oprichters uit Zuid-Korea, Israël en de VS komen van 7 tot 9 september 2023 naar Keulen. De 20 jonge bedrijven sluiten aan bij de longlist van meer dan 960 exposanten uit 45 landen.

De volgende toekomstgerichte producten zijn te ontdekken in de start-up area

Babymoon uit Nederland toont een draagzak die met het kind meegroeit, die de ruggengraat van de pasgeborene ergonomisch ondersteunt, een gezonde heupontwikkeling bevordert en ook huidcontact met de dragende ouder mogelijk maakt.

Emma Healthcare uit Zuid-Korea heeft het slimme babybedje BebeLucy bij zich. Met behulp van kunstmatige intelligentie geeft de wieg via een app informatie over de slaapstatus van de baby. Het herkent hartslagafwijkingen en kan ook de temperatuur en vochtigheid van de omgeving meten.

De Amerikaanse exposant Glo Pals zal door vloeistof geactiveerd, gloeiend sensorisch speelgoed presenteren. Ieder product heeft zijn eigen persoonlijkheid en kleur. Geïnspireerd door een kind met autisme, stimuleren de Glo Pals zintuiglijke oefeningen en fleuren ze de badtijd op.

De Italiaanse architect Hana Barqawi toont handgemaakte, kleurrijke unica. Of het nu gaat om accessoires, schilderijen, lijsten, knuffels of kleine meubels - alle creaties zijn gemaakt van kindvriendelijke materialen en verfraaien elke kinderkamer.

Hoppstar GmbH, een start-up uit Oostenrijk, presenteert kindercamera's die kwalitatief goede foto's maken, maar toch makkelijk in gebruik zijn en een vrolijk design hebben.

LALLABE zijn drie vrienden uit Italië die een innovatieve make-uplijn hebben ontwikkeld met veilige, niet-giftige en onschadelijke producten voor meisjes.

Mondhygiëne voor kinderen is een belangrijk onderwerp – hierin heeft de Franse start-up Les Babygators zich gespecialiseerd. Les Babygators heeft sonische tandenborstels, elektrische tandenborstels en nanodeeltjesvrije tandpasta voor de allerkleinsten in zijn assortiment.

Het onderwerp veganisme ligt op ieders lippen. Misschien is dat een van de redenen waarom de Düsseldorfse start-up Little Who veganistische kinderrugzakken en -tassen presenteert in een eenvoudig Scandinavisch design.

Op basis van haar ervaring als moeder ontwikkelde de oprichtster van Loo La La uit de VS een wc-bril voor jongens die van het toilet een urinoir maakt en zo de badkamer schoon houdt.

Appel-mango, pompoen-wortel of avocado: deze papcreaties en andere babyvoedingproducten komen uit Litouwen. De start-up MaMira Baby biedt moderne en ongebruikelijke voedingsoplossingen in duurzame en recyclebare verpakkingen.

Het eveneens uit Litouwen afkomstige bedrijf Padhat heeft een beschermende kinderhoed ontwikkeld die het risico op ernstig hoofdletsel verkleint en er tegelijkertijd stijlvol uitziet. De mutsen zijn gemaakt met gepatenteerde technologie en absorberen schokken tot wel 150 kilogram.

Het probleem van bekkenbodemproblemen bij vrouwen en moeders oplossen was de focus van de Franse start-up Perifit. Het presenteert een intelligente bekkenbodemtrainer die speciaal is ontworpen om herstel en versterking van de bekkenbodem te ondersteunen met real-time biofeedback via een interactieve app.

Piko uit Nederland presenteert een praktisch slaaphulpmiddel voor baby's. Het speciale frame is overal inzetbaar en creëert een vertrouwd en veilig slaapklimaat. Met de bijbehorende app kunnen ouders het slaapritme van hun kind bijhouden.

Normale muziekdozen zijn verleden tijd. Rock my Sleep GmbH uit Duitsland toont speeldoosjes in de vorm van knuffels die elk soort muziek kunnen omtoveren tot instrumentale slaapliedjes, die jong en oud betoveren.

Sleepybump uit Israël presenteert een matje voor dat hobbelige gevoel waar baby's zo van houden als ze in slaap vallen. Leg de mat gewoon op de grond en rijd er met de kinderwagen overheen totdat je kindje in slaap valt.

Duurzame, doordachte en mooie kleding voor baby's en peuters wordt aangeboden door Smart from the start / Kenguru Gold uit Hongarije.

Sticklett, opgericht in Oostenrijk, presenteert slimme mode voor baby's. Elke collectie heeft een technische "held" die, door het kledingstuk eenvoudig vast te maken, verandert in een helper, bijvoorbeeld tijdens het slapen, bij buikpijn, in huilfasen of in de motorische ontwikkeling.

Willow, een Amerikaanse start-up, belooft een handsfree, lekvrije en app-verbonden borstkolf voor optimaal gemak en meer vrijheid.

Verschillende oplossingen en producten, zoals bijvoorbeeld koele kompressen voor de borst, die het herstel van de moeder na de bevalling comfortabeler maken, wordt gepresenteerd door WonderMom uit Nederland.

Weten waaraan het ontbreekt wanneer een baby aan het huilen is - dat is wat het Zwitserse bedrijf Zoundream AG belooft met zijn product. Het systeem heeft tot doel continue, niet-invasieve monitoring van de gezondheid van baby's thuis te bieden. Van het vertalen van de betekenis van babygehuil, tot het vroegtijdig opsporen van mogelijke ontwikkelingsstoornissen en ziektes.

Start-up Hub

De start-up ruimte van Kind + Jugend wordt opnieuw een hub voor inspiratie en het ontdekken van nieuwe producten. De bijzondere charme van de Kind und Jugend vakbeurs is dat naast de grote spelers in de branche ook veel jonge bedrijven en start-ups vertegenwoordigd zijn.

Lees meer: Kind + Jugend Messe 2023

Geen opmerkingen:

Een reactie posten