21 augustus 2023

Volledige overname Active Ants door Bpost Group

Bpostgroup voltooit volledige overname van Active Ants. Active Ants is toonaangevend in geautomatiseerde e-Fulfilment in de wereld van E-commerce.

Active Ants Fulfilment 100% in handen van Bpostgroup

In een belangrijke transactie op 21 augustus 2023 heeft bpostgroup alle aandelen van Active Ants verworven. Active Ants is een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in geautomatiseerde e-fulfilment voor online winkels.

Nieuwe Overname in de Wereld van E-commerce

Op maandag 21 augustus 2023 is bpostgroup de trotse eigenaar geworden van alle aandelen van Active Ants, versterkend wat al in 2018 begon als een strategisch partnerschap tussen de twee ondernemingen. Deze nieuwste ontwikkeling consolideert bpostgroup's positie met een volledige 100% eigendom van Active Ants, vergeleken met het vorige aandeel van 75%. Het blijvende doel is ongewijzigd: online winkels ondersteunen in hun e-commerce activiteiten door middel van end-to-end oplossingen.

Toonaangevende Innovatie in E-Fulfilment

Met een focus op vernieuwende oplossingen voor voorraadbeheer, orderverwerking en verpakking, heeft Active Ants een indrukwekkende voorsprong opgebouwd in het efficiënt verwerken van online bestellingen. Hun benadering omvat geavanceerde opslagfaciliteiten en een samenwerking tussen medewerkers en robots, wat resulteert in een naadloze end-to-end ervaring. Deze benadering past uitstekend bij de grensoverschrijdende activiteiten van bpostgroup en vult tevens op harmonieuze wijze de op maat gemaakte fulfilment diensten van Radial aan (Radial is ook onderdeel van de bpostgroup).

Uitbreiding en Samenwerking in de E-Commerce Wereld

Opgericht in 2010 in Nederland, heeft Active Ants een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het bedrijf is momenteel aanwezig op vijf locaties verspreid over vier landen: Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. De site in Willebroek, België, is recent vergroot om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar logistieke ondersteuning voor online winkels. Met miljoenen verwerkte pakketten voor verschillende sectoren van online winkels, heeft Active Ants zich als een stabiele speler in het veld gevestigd.

Overgang en Leiderschap

Terwijl Jeroen Dekker en Jean Lahaye, voormalige directeuren van Active Ants, het bedrijf verlaten, verzekeren ze een soepele overgang. Vanaf 21 augustus 2023 neemt Bram Blondé het stokje over als de nieuwe CEO van Active Ants.

Visie en Waardering van de Leiders

Jeroen Dekker en Jean Lahaye delen: "We zijn trots op de groei van Active Ants. Dit innovatieve concept is een succesverhaal geworden en biedt vandaag, mede dankzij onze samenwerking met bpostgroup, unieke diensten aan in meerdere landen. Voor het bedrijf begint nu een nieuw hoofdstuk. We hebben al maanden nauw samengewerkt met de nieuwe CEO Bram Blondé en we hebben het volste vertrouwen in zijn leiderschap om de ontwikkeling van Active Ants voort te zetten."

Philippe Dartienne, waarnemend CEO van bpostgroup, voegt hieraan toe: "bpostgroup blijft investeren in de toekomst. Deze overname markeert een nieuwe fase voor het bedrijf en sluit perfect aan bij onze strategie. Onze initiële meerderheidsparticipatie in Active Ants in 2018 was gebaseerd op hun enorme potentieel. Nu zien we hoe de diensten van Active Ants, Radial en Landmark Global elkaar aanvullen, waardoor waarde wordt gecreëerd voor onze klanten. Onze uitgebreide dienstenportfolio legt de nadruk op duurzaamheid. Een speciale dank gaat uit naar Jeroen Dekker en Jean Lahaye voor vijf mooie jaren van professionele samenwerking."

Over Active Ants

Opgericht in 2010 met als doel e-fulfilment te verbeteren via innovatie, automatisering en samenwerking met robots, is Active Ants inmiddels uitgegroeid tot een belangrijke speler in Nederland. Ze bedienen meer dan 250 klanten en verwerken jaarlijks ruim 5 miljoen bestellingen. Sinds 2018 maakt Active Ants deel uit van bpostgroup.

Lees ook: Active Ants State-of-the-Art fulfilment uit Nieuwegein

Samenvatting overname Active Ants door BPost

Bpostgroup heeft op 21 augustus 2023 de volledige overname van Active Ants afgerond, een toonaangevend bedrijf in geautomatiseerde e-fulfilment voor online winkels. Hiermee heeft bpostgroup nu 100% eigendom van Active Ants, wat voorheen 75% was. Active Ants staat bekend om innovatieve oplossingen en werkt met robots voor efficiënte diensten. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Voormalige directeuren vertrekken en Bram Blondé wordt de nieuwe CEO. Bpostgroup ziet dit als een belangrijke stap in hun strategie om waarde te creëren voor klanten in de e-commerce wereld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten