18 september 2023

Elho maak Impact Rapport bekend

Impact Rapport Elho: 12 miljoen kilogram gerecycled afval omgezet in nieuwe producten

Elho bloempot en plantenbak

In 2022 heeft elho, de Europese marktleider in eco-vriendelijke plantenpotten, een indrukwekkende prestatie geleverd door maar liefst 12.000.000 kilogram gerecycled afval te transformeren tot frisse en innovatieve producten, zoals plantenbakken en bloempotten. Dit opvallende resultaat wordt gepresenteerd in het allereerste Impact Rapport dat officieel is uitgebracht.

Een Diepgaand Engagement voor Duurzaamheid

Dit rapport is een tastbaar bewijs van de diepgaande toewijding van elho aan duurzaamheid, een toewijding die geworteld is in het groene hart van dit familiebedrijf. Enkele van de belangrijkste aspecten van hun duurzaamheidsinitiatieven zijn:

  • Recyclebare producten: De producten van elho zijn niet alleen vervaardigd met gerecyclede materialen, maar zijn ook zelf volledig recyclebaar.
  • Lokale productie: Alles wordt lokaal vervaardigd, wat helpt om de ecologische voetafdruk te minimaliseren.
  • Circulaire distributie: Deze producten worden gedistribueerd vanuit het meest circulaire distributiecentrum van Europa, waarmee ze wereldwijd mensen verbinden met de natuur.

Olaf Elderenbosch, familielid en CEO van de elho groep, benadrukte het belang van deze mijlpalen en verklaarde: "We zijn bijzonder trots op ons allereerste Impact Rapport. Het groene DNA is diep geworteld in ons familiebedrijf. Ik heb de liefde voor de natuur van mijn vader geërfd, en al jarenlang dragen we onze verantwoordelijkheid om duurzaam te ondernemen en de natuur te beschermen."

Bereikte Mijlpalen en Toekomstige Ambities

Sinds de vaststelling van hun duurzaamheidsstrategie in 2006 heeft elho indrukwekkende mijlpalen bereikt, zoals hun eerste productie met gerecycled plastic in 2008 en het prestigieuze TÜV-certificaat klasse A voor het gebruik van gerecyclede materialen. Hun ambitie reikt verder dan ooit tevoren: elho streeft ernaar het eerste bedrijf in de markt te worden dat zichzelf klimaat- en sociaal-positief mag noemen. Ze zetten gestaag kleine en grote stappen in de hoop een aanzienlijke verandering in de toekomst teweeg te brengen.

Een Ruimte voor Zowel Natuur als Mensen

Als gecertificeerde B Corp heeft elho de hoogst mogelijke normen voor milieu en sociale verantwoordelijkheid omarmd.


Ze zijn actief betrokken bij initiatieven zoals de Groendoeners-actie, waarin versteende buurten worden vergroend op initiatief van buurtbewoners zelf. Bovendien lanceren ze de Potrecyclemaand om het bewustzijn over hergebruik te vergroten, waarbij oude potten kunnen worden ingeleverd en op de juiste manier gerecycled worden, met de ambitie om deze in te zetten voor nieuwe elho-producten.

Elho's dagelijkse inzet van meer dan 300 medewerkers, hun dienstverlening aan meer dan 8.000 klanten in 75 landen en de verkoop van maar liefst 50 miljoen producten wereldwijd in 2022 getuigen van hun voortdurende missie om natuur en mensen met elkaar te verbinden, op een duurzame en verantwoorde manier.

Samenvatting Elho Impact Rapport

In 2022 heeft elho, de Europese marktleider in milieuvriendelijke plantenpotten, 12 miljoen kilogram gerecycled afval omgezet in nieuwe producten zoals plantenbakken en bloempotten. Dit indrukwekkende resultaat wordt gepresenteerd in hun eerste Impact Rapport, wat hun diepgaande toewijding aan duurzaamheid benadrukt. Ze produceren recyclebare producten lokaal en distribueren ze vanuit Europa's meest circulaire distributiecentrum.

Elho heeft indrukwekkende mijlpalen bereikt sinds het vaststellen van hun duurzaamheidsstrategie in 2006 en streeft naar klimaat- en sociaal-positieve impact. Als gecertificeerde B Corp zijn ze actief betrokken bij groene initiatieven en werken ze aan het verbinden van natuur en mensen op een duurzame manier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten