27 september 2023

iDeal populairste betaalmethode

Volgens het jaarlijkse e-commerce rapport van Mollie is iDeal nog steeds de populairste betaalmethode, maar andere methoden winnen terrein.

iDeal betaalmethode Mollie rapport

Uit het jaarlijkse E-commercerapport van financieel dienstverlener Mollie blijkt dat iDEAL nog steeds de meest populaire online betaalmethode in Nederland is, met 32% van de Nederlanders die het verkiezen bij het afrekenen bij Nederlandse webshops. PayPal volgt met 19% en creditcards met 15% als favoriete betaalmethoden voor online aankopen bij Nederlandse webshops. 

Bij aankopen bij buitenlandse webshops verandert de voorkeur echter. Slechts 24% geeft de voorkeur aan iDEAL, terwijl PayPal met 25% populairder wordt. Bij buitenlandse aankopen wint de creditcard aan populariteit, met 18% die het als favoriet kiest. 

Keuze betaalmethode

Het rapport benadrukt dat het cruciaal is dat consumenten kunnen kiezen voor hun favoriete betaalmethode, zowel bij Nederlandse als buitenlandse webshops. Maar liefst 92% van de Nederlandse consumenten hecht hier belang aan.

Achteraf betalen

Opvallend is dat 43% van de Nederlanders met enige regelmaat Buy Now Pay Later (BNPL)-betaalmethoden, zoals Klarna of Riverty, gebruikt. Hoewel slechts 9% het als favoriet beschouwt, gebruikt 43% BNPL-methoden regelmatig of af en toe. Dit percentage ligt hoger dan in België (27%) en Duitsland (22%). Bovendien was 39% van de Nederlanders het afgelopen jaar eerder geneigd BNPL-methoden te gebruiken dan voorheen, wat hoger is dan het gemiddelde in andere landen (23%).

Ken Serdons, Chief Commercial Officer bij Mollie, merkt op dat iDEAL nog steeds populair is, maar dat andere betaalmethoden zoals creditcards en PayPal terrein winnen. Hij benadrukt het belang voor online retailers om een breed scala aan betaalmethoden aan te bieden om aan de behoeften van de consument te voldoen en hen te verzekeren dat hun online aankopen soepel kunnen worden afgerond.

Download het hier het Europese E-commercerapport via de website van Mollie.

Samenvatting iDeal populairste Betaalmethode

iDeal blijft de meest populaire betaalmethode in Nederland volgens het jaarlijkse e-commercerapport van Mollie, met 32% van de Nederlandse consumenten die het verkiezen. Bij buitenlandse aankopen worden PayPal en creditcards populairder. Het rapport benadrukt de behoefte aan keuze in betaalmethoden en wijst op de groeiende populariteit van Buy Now Pay Later (BNPL)-methoden in Nederland, waar 43% van de consumenten ze regelmatig gebruikt. Het belang van het aanbieden van verschillende betaalopties door online retailers wordt benadrukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten