18 oktober 2023

Waarom hebben kinderwagens een nummer in de naam

Heb je je wel eens afgevraagd waar de nummers in de naam van een kinderwagen voor staan?

Kinderwagen Model/Serie/Type

Bij de ontwikkeling van ieder nieuw kinderwagenmodel is er een naam, een serie- en een typeaanduiding nodig om alle modellen uit elkaar te kunnen houden. Sommige kinderwagenmerken duiden de serie aan met een nummer. Net zoals Apple met de iPhone doet.

De naam en het model gaan lang mee en door er een nummer aan te geven weet je of je de nieuwste uitvoering of een verbeterede versie van die kinderwagen te pakken hebt.

Een ander nummer voor hetzelfde model kinderwagen

Bij een upgrade verandert de serieaanduiding zoals dat bij Easywalker, Bugaboo en Joolz gebeurt door het nummer in een reeks te verhogen. Bijvoorbeeld de Bugaboo Fox 5, Easywalker Harvey 5 en de Joolz Day 5.

Het getal 4 wordt vrijwel altijd overgeslagen omdat het getal 4 in Aziatische landen een ongeluksgetal is. Dat is ook de reden dat er vaak geen verdieping 4 is in bijvoorbeeld hotels. De nummers bij een kinderwagen hebben niets te maken met tijd of jaartal, maar geven dus de volgorde aan van de modellen van oudste naar nieuwste model in een serie.

Opbouw naam kinderwagen uitgelegd

De naam van een kinderwagen wordt opgebouwd uit: [Merk+Model+Serie+Type]. Dat wordt dan bijvoorbeeld [Bugaboo + Fox + 5 + combi kinderwagen], vaak nog aangevuld met extra informatie. Er kunnen dus hele lange namen ontstaan zoals Bugaboo Fox 5 Combi kinderwagen Compleet Zwart met Zilver Frame.

De nummers worden gebruikt om verschillen aan te kunnen geven. Bijvoorbeeld als keuzehulp: Wat is het verschil tussen de Bugaboo Fox 3 en de Fox 5. Zo weet je waar je op kunt letten.

Kinderwagens met een 5-serie

De merken die een 5-serie kinderwagen hebben uitgebracht zijn Bugaboo, Easywalker en later dit jaar Joolz. De 5-serie is dus het nieuwste type kinderwagen van deze merken.

De Bugaboo Fox 5 en Donkey 5 hebben een lange voorgeschiedenis. Bugaboo is één van de bekendste kinderwagenmerken ter wereld. Beide modellen hebben een 5-serie.

Het nieuwste model kinderwagen van Easywalker is de Easywalker Harvey 5  en is een mooie verbeterde opvolger van de Harvey 3-serie.

De Joolz Day 5 is de opvolger van de Joolz Day 3 (en Day+).

Nummering kinderwagen vs. auto

Wil je weten of je het nieuwste model hebt, of wil je een kinderwagen kopen of vergelijken, let dan op de nummering. Het werkt dus niet hetzelfde als bijvoorbeeld in de auto-industrie waar een BMW 5-serie of een Audi A5 het model is. Voor auto's geldt: een ander nummer is een ander model. 

Niet alle kinderwagenmerken maken gebruik van een reeks nummers maar de 3 grootste, van oorsprong Nederlandse merken, wel.

Lees ook: Joolz Day 5 kinderwagen (De voordelen)

Serienummer kinderwagen

Iedere kinderwagen heeft een serienummer. Dat heeft een andere functie. Een serienummer wordt door de fabrikant uitgegeven om een specifiek exemplaar uit een reeks producten te kunnen herkennen. Een serienummer wordt ingezet voor doeleinden zoals bij garantieregistratie en garantieafhandeling, om een origineel merkproduct te kunnen herkennen, een productiebatch te kunnen achterhalen of bij een terugroepactie. Een serienummer van een kinderwagen bestaat meestal uit cijfers, maar een combinatie van cijfers en letters is ook mogelijk.

Lees ook: 100 Vragen en Tips bij het kopen van een kinderwagen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten