woensdag 24 oktober 2012

Een nieuw record, 85 km/u met een kinderwagen! [video]

Knettergek moet je wel zijn als je een nieuw wereldrecord wilt bereiken met de snelste kinderwagen ter wereld. Colin Furze deed het op de Shakespeare County Raceway.


Colin Furze (loodgieter, stuntman, uitvinder en filmmaker) heeft al meer bizarre wereldrecords op zijn naam staan maar deze met de snelste kinderwagen ter wereld moet wel bloedstollend zijn voor de meeste ouders. Het oude record van de snelste kinderwagen ter wereld stond op 30 mph genoteerd in het Guinness Book of Records maar Colin wilde dit overtreffen.

Het is gelukt op 14 oktober jongstleden. Na 3 pogingen op de Avon Park Dragstrip lukte het hem om een nieuw wereldrecord neer te zetten met de snelste kinderwagen ter wereld van maar liefst 85 km/u. In stijl geëindigd met een soepele wheely.

Gefeliciteerd Colin, maar met gemengde gevoelens. Kinderwagens zijn wat ons betreft wel 'snel' maar dan met het idee hip, duurzaam en vooral veilig. Het uitgangspunt wat ons betreft is comfort, ergonomie, contact en veiligheid voor het meest kwetsbare. Dat wordt hier door Colin wel maximaal genegeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten